Saturday, April 24, 2010

Η Αννούλα στη χώρα της αρπαχτής

Δε χρειάστηκε πολύς καιρός για την Αννούλα για να θυμηθεί τα παλιά κόλπα. Δυνατό ξεκίνημα για τη μαθητευόμενη της Bilderberg: Ιδιωτική εταιρία θα αναλάβει να προτείνει το σχέδιο διορισμών, μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης!!!


"Πρόχειρο διαγωνισμό κάνει το υπ. Παιδείας για την επιλογή εταιρίας η οποία θα αναλάβει την Κατάρτιση Σχεδίου Δράσηςγια το σύστημα επιλογής του εκπαιδευτικού δυναμικού και των στελεχών της εκπαίδευσης το οποίο θα περιλαμβάνει :

Πρόταση σεναρίων για πλαίσιο διορισμών, μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης, βάσει κριτικής αποτίμησης της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος, συγκριτικών δεδομένων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και των πορισμάτων από επεξεργασία των προτάσεων που θα έχουν κατατεθεί κατά την πρώτη διαβούλευση της σχετικής αρχικής νομοθετικής πρότασης του Υπουργείου Παιδείας."




Για να είμαστε δίκαιοι, οι πρώτοι διδάξαντες έκαναν παρόμοιες κινήσεις επί ΝΔ, και μάλιστα ανήκαν όχι μόνο στην αυλή του Στυλιανίδη, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Επιστρέφοντας στη Διαμαντοπούλου, η κίνησή της να μοιράσει 96.000 ευρώ δήθεν για μελέτη του συστήματος προώθησης ημετέρων είναι πολλαπλά γελοία αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει αποσπάσει στο γραφείο της δεκάδες παράσιτα τα οποία υποτίθεται πως έχουν μεγάλες διοικητικές ικανότητες (όπως συνηθίζεται να λέγεται για όποιον έχει καλύτερο μέσο ώστε να παίρνει καλύτερες θέσεις).



Το άλλο ερώτημα είναι γιατί η υπουργός ενδιαφέρεται να μάθει τι ισχύει σε άλλες χώρες. Θα περίμενε κανείς να τα έχει μάθει απέξω μετά από τόσα ταξίδια στο εξωτερικό ως απεσταλμένη του κράτους και του κόμματος. Και έτσι κι αλλιώς στις άλλες χώρες είναι υποανάπτυκτοι και δεν έχουν το μοναδικό επίπεδο παιδείας που παρουσιάζει η χώρα μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το ΔΟΑΤΑΠ δεν αναγνωρίζει τα πτυχία των άλλων χωρών. Ή μήπως είναι κάποιος άλλος;

Επίσης η κάθε άλλο παρά μικρή Αννούλα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στις σοβαρές χώρες δεν έχουν ούτε καταλήψεις ούτε ΟΛΜΕδες, και δεν έχει επικρατήσει η άποψη των τιποτένιων συνδικαλιστάδων ότι και ο τελευταίος μαθητής πρέπει να αποκτήσει πανεπιστημιακό πτυχίο.

Αυτά όμως είναι μικρές λεπτομέρειες, και οι δεκάδες σύμβουλοι που έχει μαζέψει η Άννα στο υπουργείο της έχουν σοβαρότερες δουλειές να κάνουν, όπως να χαζεύουν στο Mall ή να ζεσταίνουν τις καρέκλες τους.