Wednesday, April 28, 2010

Ο πραγματικός ρόλος της ΠΕΑ

Ενώ όλοι οι σύλλογοι και οργανώσεις τόσο μονίμων όσο και ωρομισθίων έδειξαν την άμεση αντίθεσή τους στο πολυδιαφημισμένο "πολυνομοσχέδιο" της Αννούλας, οι εκπρόσωποι της ΠΕΑ έσπευσαν να μας ενημερώσουν για το θετικό κλίμα της συνάντησης με τη χαριτόβρυτο υπουργό και την κ.Κάλερ. Είναι φυσικό να αναρωτιέται κανείς που οφείλεται αυτή η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, αλλά η ΠΕΑ φροντίζει να μας ενημερώσει ότι η Διαμαντοπούλου έδειξε να κατανοεί πλήρως τα ρουσφετολογικά αιτήματα της ΠΕΑ:


" 1. Συνέχιση των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών με το ισχύον σύστημα και μετά το 2012 με ποσοστό 60% από το νέο προτεινόμενο πίνακα διορισμών και 40% από τον πίνακα προϋπηρεσίας.

2. Ενεργοποίηση των ρυθμίσεων για το 24μηνο και το 30μηνο, σύμφωνα με τα ισχύοντα.

3. Μείωση του ορίου προϋπηρεσίας των 24 μηνών για ένταξη στο νέο προτεινόμενο πίνακα διορισμών, χωρίς συμμετοχή στο γραπτό διαγωνισμό, μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου και με ισχύ μέχρι το μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών.

4. Ισχυρή και ουσιαστική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στον προτεινόμενο νέο πίνακα διορισμών και προσλήψεων.

5. Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων (Σιβιτανίδειος, ΠΔΣ., κ.λ.π.) να γίνονται από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων.

6. Αύξηση του αριθμού των εισακτέων από τον πίνακα αναπληρωτών (ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ) για επιμόρφωση στα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς και του αριθμού παραρτημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ .

7. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, μετά το μόνιμο διορισμό τους, για τη βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών."


Με άλλα λόγια, οι αυλοκόλακες της ΠΕΑ ζητούν να αλλάξουν κάποια όρια, όπως αυτό του 24μηνου, ώστε να βολευτούν τα μέλη του προεδρείου της, να πριμοδοτηθούν οι μεγάλες προϋπηρεσίες τους, και φυσικά οι προσλήψεις στην ΠΔΣ και στη Σιβιτανίδειο να γίνονται αποκλειστικά από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, στον οποίο μπήκαν μέσω της προϋπηρεσίας στην ΠΔΣ και στη Σιβιτανίδειο. Με άλλα λόγια, να μην επωφελούνται πλέον άλλοι από τα παράθυρα που έβαλαν τους υπάρχοντες αναπληρωτές στον πίνακα των αναπληρωτών.

Αίσθηση προκαλεί και το ενδιαφέρον για την είσοδο των ΤΕ και ΔΕ στα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ για την επόκτηση της πολυπόθητης παιδαγωγικής επάρκειας. Υπενθυμίζουμε για τους μη γνωρίζοντες ότι οι ΤΕ και ΔΕ είναι απόφοιτοι τεχνικών και γενικών λυκείων που παριστάνουν τους καθηγητές, και στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τη Σιβιτανίδειο, την οποία η ΠΕΑ θέλει να μονοπωλήσει στο όνομα της "αξιοκρατίας".

Τα μέλη της ΠΕΑ μοιάζουν με τους κλέφτες που καταγγέλουν πως κάποιοι τους έκλεψαν τα κλοπιμαία και αξιώνουν την επιστροφή τους. Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί παράδοση τα μέλη του προεδρείου της ΠΕΑ να διορίζονται λίγο καιρό μετά από την αναρρίχησή τους στο προεδρείο της ΠΕΑ και τις ανάλογες διαπραγματεύσεις με τους εκάστοτε κρατούντες. Μπορεί η ΠΕΑ να ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για την αξιοκρατία, αλλά ο διαδρομισμός αποδίδει καλά για τα μέλη της.

Η απόφαση της Διαμαντοπούλου να συμφωνήσει στις προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο από τον πίνακα των αναπληρωτών ουσιαστικά επιτρέπει στους προνομιούχους της ΠΕΑ να ξαναφανούν προνομιούχοι για άλλη μία φορά, επιστρέφοντας στο χώρο που τους έβαλε στον ενιαίο πίνακα χωρίς να επιτρέπει πλέον σε άλλους να αποκτήσουν προϋπηρεσία. Οι μυστικές συναλλαγές απέδωσαν για τους ΠΕΑίτες με τον ίδιο τρόπο που απέδωσαν για τους ΟΑΕΔίτες. Και είναι χαρακτηριστική και στις δύο περιπτώσεις η σιωπή, αν όχι και η συγκατάθεση, των υπολοίπων κομμάτων.