Monday, November 15, 2010

Βούλα Τσίγκα: Η κνίτισσα που το έπαιζε έξυπνη

Το στέλεχος της ΚΝΕ Βούλα Τσίγκα έκανε την παρακάτω δήλωση που αφορά το νέο νόμο που προβλέπει εκλογή πρυτάνεων (και) από όλους τους φοιτητές και όχι μόνο μερικούς επαγγελματίες φοιτητοπατέρες όπως γινόταν μέχρι τώρα:


"Μετά τις πρώτες συνέπειες του νόμου-πλαισίου, ένας νέος γύρος αποπροσανατολισμού του λαού επιχειρείται με τη συζήτηση για τη συμμετοχή των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές. Ενας νόμος που, όπως έγκαιρα προειδοποίησε το ΚΚΕ, μοναδικό στόχο έχει τα ΑΕΙ να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για τα συμφέροντα και την ιδεολογία της ολιγαρχίας. Με την προβολή της ψευδεπίγραφης καθολικής ψηφοφορίας των φοιτητών, μια διαδικασία την οποία στην πράξη έχουν αποδοκιμάσει οι φοιτητές με τη μαζική αποχή τους, το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας επάξια το έργο της Ν. Δ., θέλει να εγκλωβίσει τους φοιτητές να στηρίξουν όργανα διοίκησης υποστηρικτές του νόμου και συνολικότερα των αναδιαρθρώσεων. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον υποψήφιο που θα μπει μπροστά στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής. Καλούμε φοιτητές και σπουδαστές να μαζικοποιήσουν τις επιτροπές αγώνα των σχολών τους, ενισχύοντας το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Συγκρουόμαστε με τα φαινόμενα εξαγοράς και διάλυσης που κυριαρχούν."


Θα περίμενε κανείς ότι για τους κνίτες ολιγαρχία σημαίνει να αποφασίζουν οι λίγοι φοιτητοπατέρες, ώστε να μπορούν να μεθοδεύουν καταστάσεις και να συναλλάσσονται ελεύθερα με σκοπό το προσωπικό τους όφελος. Αλλά οι κνίτες έχουν αντίθετη άποψη: Ολιγαρχία είναι να ψηφίζουν όλοι, χωρίς τη μεσολάβηση των φοιτητοπατέρων. Και φυσικά για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του ΚΚΕ χρειάζονται θύματα που θα πάνε να κάνουν αγώνα ώστε οι φοιτητοπατέρες να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και να καταφέρνουν να περνούν τα μαθήματα και να αποκτούν μεταπτυχιακά και διδακτορικά με διαβατήριο την ψήφο τους στις πρυτανικές εκλογές.