Friday, December 16, 2011

Απόστολος Κακλαμάνης: Ο νεκροθάφτης μίλησε

Η εμμονή του θλιβερού γέρου με την τεχνική εκπαίδευση είναι γνωστή, και δεν έχασε την ευκαιρία να απασχολήσει για άλλη μια φορά την επικαιρότητα με τις γεροντικές φλυαρίες του για τα ΤΕΙ.

Ο νεκροθάφτης της παιδείας είναι τόσο επηρμένος, που άλλοτε φωνασκεί ότι τον κράζουν λίγοι και άλλοτε παραπονιέται γιατί τα εξαγριωμένα πλήθη τον ανάγκασαν να καταφύγει στο φυσικό στοιχείο του, τις τουαλέτες μιας καφετέριας στην Κοραή.

Σε γραφικούς διαλόγους με την ’ννα Διαμαντουέτα, ο Κακλαμάνης μας υπενθύμισε ότι αυτός ίδρυσε τα περισσότερα ΤΕΙ, και κατηγόρησε τον Ειδικό Γραμματέα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διαμαντουέτας πως σαμποτάρει τα ΤΕΙ παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία επειδή είναι καθηγητής του ΕΜΠ! Ο γηραιός πολιτικάντης ισχυρίζεται δηλαδή πως δεν υπάρχουν ΤΕΙ με ελάχιστους φοιτητές, τους οποίους κάποιοι επιτήδειοι δεν αφήνουν να αποφοιτήσουν ώστε να ισχυρίζονται ότι τα τμήματά τους έχουν ακόμα φοιτητές και δε μπορούν να κλείσουν.

Ενώ η χώρα βουλιάζει οικονομικά (γιατί ηθικά τη βούλιαξαν πολύ νωρίτερα κάποιοι σαν τον Κακλαμάνη), ο Κακλαμάνης απαιτεί μεγαλύτερα κονδύλια για τα ΤΕΙ και καταγγέλει τους καθηγητές των ΑΕΙ που επιδίδονται στο άθλημα του διαδρομισμού ώστε να αντικατασταθούν από καθηγητές των ΤΕΙ!

Η γνωστή λατρεία του Απόστολου Κακλαμάνη για τα ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ και τα τεχνικά λύκεια είναι που οδήγησε την παιδεία στη σημερινή κατάσταση. Όταν λοιπόν μιλάει ο νεκροθάφτης για τις επιθέσεις εναντίον του, ας ευχαριστεί τον εαυτό του που με την πολιτική του δημιούργησε τη σημερινή κοινωνία.