Tuesday, December 27, 2011

Πτυχία Ιατρικής, πλαστά και "γνήσια"

Επειδή κάποιοι επιμένουν να παραμυθιάζουν τον κόσμο για το αντίκρυσμα σε γνώσεις που παρέχουν οι υποτιθέμενες σπουδές στα υποβαθμισμένα πανεπιστήμια της Ελλάδας, παραθέτουμε την παρακάτω είδηση:

"Έκπληκτοι για τις αποκαλύψεις σχετικά με την χειρουργό με το πλαστό πτυχίο δηλώνουν γιατροί από την Αχαϊα που συνεργάστηκαν μαζί της. Η ίδια φέρεται να έχει εγκαταλείψει το Αίγιο, ενώ θα κληθεί να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη. Η αποκάλυψη προκάλεσε αίσθηση στην ευρύτερη κοινωνία του Αιγίου. Πρωταγωνίστρια μια 40χρονη γενική χειρουργό, η οποία και συγκαταλεγόταν στα «καλά» ονόματα της ειδικότητάς της στην πρωτεύουσα της Αιγιάλειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ΔΟΑΤΑΠ, μετά από μια ανώνυμη καταγγελία, διαπίστωσε ότι το πτυχίο Ιατρικής της γυναίκας, που προερχόταν από το Πανεπιστήμιο του Ερεβάν της Αρμενίας, ήταν πλαστό. Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου διέγραψε την 40χρονη από τα μητρώα μελών, ενώ διεκόπη η σύμβασή της με το υποκατάστημα του ΙΚΑ της πόλης. Η ιστορία της χειρουργού έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις, καθώς είχε περάσει με άνεση τα μαθήματα της Παθολογίας και της Χειρουργικής στο πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ, ενώ, κατά την διάρκεια της ειδίκευσής της στο Νοσοκομείο του Ρίου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις σε γιατρούς και ασθενείς.
«Θυμάμαι ότι ήταν μια άριστη γιατρός, την οποία την προτιμούσαν οι ασθενείς. Όσο βρισκόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου για την ειδικότητα, είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους μας. Μάλιστα, δεν σας κρύβω, ότι και εγώ, όταν αντιμετώπιζα κάποιο πρόβλημα υγείας, εμπιστεύτηκα αυτήν και το αντιμετώπισε σωστά», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ, Κώστας Γιαννάκενας, ο οποίος κυριολεκτικά... έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε την περιπέτεια της 40χρονης.
Η 40χρονη είχε κάνει ειδικότητα στο Ρίο, στην συνέχεια έδωσε εξετάσεις στην Λάρισα, θήτευσε στο Νοσοκομείο του Αιγίου ως επικουρικό προσωπικό και αργότερα υπέγραψε σύμβαση με το ΙΚΑ Αιγίου, ανοίγοντας παράλληλα το δικό της ιατρείο σε κεντρικό σημείο της πόλης. Επίσης, είχε γίνει γνωστή και για το γεγονός ότι συνεργαζόταν αφιλοκερδώς με ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Μάλιστα, ο γιατρός του ιδρύματος «Αγάπης Μέλαθρον» Αθανάσιος Σταυρόπουλος, επίσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε μπήκε σε υποψίες για την επαγγελματική κατάρτιση της συναδέλφου του.
Πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ακόμη κι όταν εγκατέλειψε την ιατρική της δραστηριότητα, φεύγοντας από την πόλη του Αιγίου, φρόντισε να το κάνει αξιοπρεπώς, χωρίς να αφήσει καμία οικονομική εκκρεμότητα. Παρόλα αυτά όμως, τα ερωτηματικά παραμένουν."


Ρίο, Λάρισα, Αίγιο, παντού οι Έλληνες "πραγματικοί" γιατροί δεν κατάλαβαν τίποτα, και από τις περιγραφές συμπεραίνουμε αβίαστα πως μάλλον όλοι τη θεωρούσαν καλύτερη γιατρό από τους ίδιους.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη είχε και τη μάλλον σπάνια ευαισθησία να προσφέρει και αφιλοκερδώς στα ιδρύματα της περιοχής, τη στιγμή που το εγχώριο ιατρικό σύστημα κοντεύει να γίνει σύμβολο της Ελληνικής διαφθοράς (δυστυχώς γι'αυτούς πρώτοι έρχονται οι εκπαιδευτικοί).

Καλό είναι λοιπόν να προβληματιστεί επιτέλους η κοινωνία για την ποιότητα των επιστημόνων που λαμβάνουν πτυχία από τα κάθε λογής τριτοβάθμια ιδρύματα της ημεδαπής, και τους οποίους τόσο εύκολα μπορεί να ξεγελάσει κάποια χωρίς πτυχίο...