Monday, September 17, 2012

Πως δουλεύει το σύστημα της διαπλοκής

Παρακάτω παραθέτουμε μία ενδιαφέρουσα αφήγηση για το πως δουλεύει το σύστημα της διαπλοκής μεταξύ διαφορετικών εξουσιών για το στήσιμο υποψηφιοτήτων. Ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα που αξίζει να διαβαστεί και να προκαλέσει προβληματισμό:

"Το κύκλωμα της απάτης.
Στην Πρώτη φάση: Ο υποψήφιος επισκέπτεται πολιτικά γραφεία, όπου «πληρώνει» χρήματα ή «ξαπλώνει» δηλ. πορνεία για να βγει η θέση στο προφίλ του. Επισημαίνουμε ότι «συνεργάτης του πολιτικού γραφείου» μπορεί να είναι ένας αγράμματος, μια νοσοκόμα ένας αστυφύλακας ή ένας φούρναρης και αυτός «θα κανονίσει» την «εκλογή» του Καθηγητή Πανεπιστημίου, του Πρύτανη κλπ… Στο πολιτικό γραφείο ο «υποψήφιος δεν δείχνει τον φάκελο με τα προσόντα του, απλά «πληρώνει», ποικιλοτρόπως.
Στην Δεύτερη φάση, τα πολιτικά γραφεία, δηλ, η νοσοκόμα κλπ… τηλεφωνούνε στα Πανεπιστήμια και σε Καθηγητές και βγαίνουν παράνομα πτυχία και προϋπηρεσίες. Έτσι «στήνεται η «εκλογή» και «όσοι δεν είναι στο κόλπο» ή «αρνούνται» ή «απέχουν», αλλά δεν μιλάνε από τον φόβο αντεκδίκησης.! Αφού ενδιαφέρθηκαν τα πολιτικά γραφεία, κανείς δεν ελέγχει τα πραγματικά προσόντα του υποψήφιου απατεώνα και όλοι ψηφίζουν τον απατεώνα, με την δικαιολογία «έχει μέσον» (που σημαίνει «πλήρωσε»)!.
Στην Τρίτη φάση, οι καταγγελίες που φτάνουν στο Υπουργείο, στον Πρύτανη στον Πρόεδρο πέφτουν στο κενό. Αν γίνει π.χ. ΕΔΕ αυτή ανατίθεται εντός σε άτομα του Πανεπιστημίου που έγινε η «απάτη της εκλογής», για «συγκάλυψη. Αν ο καταγγέλλων επιμένει χαρακτηρίζεται γραφικός, ιδιόρρυθμος, τρελός κλπ..
Στην Τέταρτη φάση, οι καταγγελίες φτάνουν στον κ. Ρακιντζή, στο ΣΕΕΔΔ στο ΣΔΟΕ και αφού χρονο-καθυστερήσουν 2-3 χρόνια, δεν γίνεται σε βάθος έρευνα, αλλά «επιφανειακή». Οι ερωτήσεις των ανακριτών δεν είναι περί της απάτης, αλλά «άλλα λόγια»! Επίσης, δεν ερευνούνται πώς γράφτηκε ο απατεώνας στο Πανεπιστήμιο και δεν γίνεται απευθείας έρευνα των αρχείων του Πανεπιστημίου. Απλά όλα επαφίενται στο τι θα «απαντήσουν τα Πανεπιστήμια! Δηλ. ο γραμματέας του Πανεπιστημίου που έκανε την απάτη καλείται ο ίδιος να στείλει έγγραφο, ότι «όλα ήταν καλώς»! Και αφού περνάει σκόπιμα ο χρόνος τα αποτελέσματα της «έρευνας» δηλ. «συγκάλυψης», φτάνουν στην Εισαγγελία.

Στην Πέμπτη φάση, στην Εισαγγελία υπάρχει μια «μαύρη τρύπα» και όλα αυτά «αρχειοθετούνται»», αν και είναι υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος και διώκονται και αυτεπάγγελτα, με το νόμο «περί διαφθοράς»..! Αν ο καταγγέλλων επανέλθει με νέα στοιχεία, αυτά δήθεν, θα συσχετιστούν με τα προηγούμενα – που κανείς δεν τα μελετά λεπτομερώς, λόγω των πολλών υποθέσεων, στην ουσία - και θα τεθούν πάλι στο «αρχείο».
Στην Έκτη φάση, αφού η εισαγγελία «αρχειοθετεί» τα πάντα, δίνει εμμέσως, «πράσινο φώς» στους απατεώνες να «ζητήσουν και τα ρέστα» με το να κάνει ο απατεώνας, μηνύσεις και αγωγές, εναντίον των εντίμων, ότι δήθεν «τον συκοφάντησαν», γιατί αφού δεν καταδικάστηκε από την Δικαιοσύνη, άρα είναι δήθεν «αθώος και άρα δήθεν συκοφαντείται»!
Στην Έβδομη φάση, ο απατεώνας, πλέον και με το «πράσινο φως» της εισαγγελίας αρχίζει και απειλεί τους πάντας – σε στυλ κόζα νόστρα - και συνεχίζει μεγαλύτερες απάτες και κανένας δεν τολμάει να τον καταγγείλει, γιατί γνωρίζει το τέλος του! Έτσι οι απατεώνες έχουν στήσει «πάρτι» στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με το «πράσινο φως» της Εισαγγελίας που αρχειοθετεί τις απάτες και διώκει μόνο τους εντίμους, που τολμάνε και τους καταγγέλλουν! Η διαφθορά στην Ελλάδα επικεντρώνεται εκτός των άλλων, μόνο σε ένα κεντρικό σημείο: στους «δήθεν ελεγκτικούς μηχανισμούς» και στην Εισαγγελία, που συγκαλύπτει και αρχειοθετεί τα πάντα! Δικηγόροι δεν τολμούν να παραστούν ως συνήγοροι γιατί ξέρουν την εκδίκηση που τους περιμένει. Έτσι, συντηρείται ο «φαύλος κύκλος της διαφθοράς»!
Αν ποτέ ένα κράτος θελήσει να κάνει «κάθαρση», πρέπει να αρχίσει από την εισαγγελία (να καθαιρέσει όλους τους επίορκους και τις γραμματείς τους), τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (με καθαιρέσεις ανικάνων διεφθαρμένων) και τους συνεργάτες των διεφθαρμένων πολιτικών γραφείων.
Επομένως, ο υποψήφιος απατεώνας πληρώνοντας τα πολιτικά γραφεία έχει πληρώσει και την «κάλυψη» από Ε.Δ.Ε., Σώμα Επιθεωρητών και Εισαγγελία.
Για το λόγο αυτόν οι απατεώνες πλέον καγχάζουν ότι «κανένας» δεν θα τους αγγίξει και ας παρανομούν»! Και οι απάτες συνεχίζονται!"