Saturday, September 22, 2012

Οι ειδικοί σύμβουλοι του Στουρνάρα και η αυλή της Διαμαντοπούλου

Όταν ο Στουρνάρας ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών, πολλά ΜΜΕ έσπευσαν να παραθέσουν τις σπουδές του οι οποίες δικαιολογούσαν την τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση.

Το ερώτημα είναι αν αυτές οι σπουδές τον κάνουν ικανό να αξιολογεί αντίστοιχα τις σπουδές των Ειδικών Συμβούλων του, εκτός αν αυτοί τον συμβουλεύουν σε αντικείμενα άσχετα αυτών της οικονομίας.



Πώς εξηγείται άραγε το ότι ο Στουρνάρας, ο οποίος προβάλεται ως ο άνθρωπος που θα σώσει την παραπαίουσα οικονομία, επέλεξε να στελεχώσει το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών με τη Χατζηανδρέου Ευριδίκη του Ιωάννη, η οποία είναι γιατρός;

"Aπό την Ιωάννα Σταθάκου
άνεργη
Αγαπητό Press-gr. Σου στέλνω προς δημοσίευση αυτή την απόφαση, μαζί με την απορία μου: Προφανώς στην κατάσταση που έχει βρεθεί η ελληνική οικονομία, μια ...γιατρός ως Ειδική Σύμβουλος στο Γραφείο του υπουργού Οικονομικών κρίθηκε κατάλληλη για να την "θεραπεύσει"!
Επίσης, αναρωτιέμαι, την ώρα που αρχίζει πάλι η συζήτηση για απολύσεις και εφεδρείες (εγώ αν και με δύο πτυχία οικονομικών επιστημών δεν έχω καταφέρει να... διοριστώ πουθενά), είναι σωστό να γίνονται τέτοιοι διορισμοί ειδικά στο υπουργείο Οικονομικών;;
ΥΓ. Απαντήσεις δεν περιμένω. Περιμένω, στα 29 μου, να τελειώσω τις διαδικασίες για να μεταναστεύσω στην Αυστραλία."


Και πως εξηγείται η σύμπτωση ότι η συγκεκριμένη "Ειδική Σύμβουλος" είχε προσφέρει πριν τις ειδικές συμβουλές της και στην Άννα Διαμαντοπούλου, και μάλιστα στο Υπουργείο Παιδείας;

Τη στιγμή που υπάρχει πλήθος άνεργων επιστημόνων με σημαντικές σπουδές στα οικονομικά, βλέπουμε συμπτωματικά να επιλέγεται μία γιατρός διαδοχικά από δύο διαφορετικά κόμματα, από δύο διαφορετικούς υπουργούς, ως Ειδική Σύμβουλος σε δύο διαφορετικά υπουργεία.

Mε άλλα λόγια, υπάρχει και άλλη μία ειδικότητα, που λέγεται "Ειδικός Σύμβουλος Υπουργών", και είναι ανεξάρτητη από το κόμμα που κυβερνά ή το αντικείμενο του υπουργείου, την ίδια στιγμή που εξειδικευμένοι επιστήμονες υποχρεώνονται να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς.

Αυτό είναι το επιστημονικό επιτελείο που θα σώσει τη χειμαζόμενη Ελληνική οικονομία;