Friday, October 15, 2010

Η Β' ΕΛΜΕ Πειραιά για τις αποσπάσεις

Σε αντίθεση με όσα μας έχει συνηθίσει η ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία και θα μας απασχολήσει πολλές φορές στο μέλλον, η Β' ΕΛΜΕ Πειραιά εξέδωσε μία ανακοίνωση η οποία θέτει ορθά την πραγματική διάσταση του θέματος των αποσπάσεων:

" Σε αντίθεση με τα παραπάνω, με μεγάλη ευκολία οι υπουργοί στα πλαίσια του πελατειακού συστήματος που έχουν οικοδομήσει, στερούν την εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς. Υπογράφουν αποφάσεις ρουσφετολογικών αποσπάσεων σε απίθανες εργασίες.

Για … γραμματειακή υποστήριξη στα δημόσια ΙΕΚ αποσπώνται και απασχολούνται κάθε χρόνο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί (Ίσως οι υπουργοί νομίζουν πως αποσπώνται για να διδάξουν κάποιο μάθημα…δεν διδάσκουν μαθήματα, απουσίες και βαθμούς καταχωρούν). Επίσης εντός και εκτός υπουργείου παιδείας, αποσπώνται αρκετές χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Χωρίς διαδικασίες (τυπικές είναι οι εγκρίσεις των αντίστοιχων οργάνων), χωρίς αιτιολόγηση της αναγκαιότητας και το σπουδαιότερο χωρίς υπολογισμό των επιπτώσεων που έχουν αυτές οι αποσπάσεις στην εκπαίδευση και την ποιότητά της…

Ένα από τα τελευταία κατορθώματα της πολιτικής της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ήταν το λαϊκίστικο μέτρο της αύξησης των απουσιών των μαθητών κατά 30%. «Μέτρο» που διέλυσε τη συνέχεια της μαθησιακής διαδικασίας στα σχολεία, ιδιαίτερα στα Λύκεια και σήμανε την ουσιαστική λήξη των μαθημάτων από τα μέσα Απριλίου."