Saturday, October 16, 2010

Περιμένοντας το τραμ

Μία ενδιαφέρουσα είδηση για τα όσα έλαβαν χώρα στην ΤΡΑΜ Α.Ε.:



"Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και ειδικά στο Μέγαρο Μαξίμου σε σχέση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο λόγος είναι διπλός. Αφενός μεν γιατί η Τίνα Μπιρμπίλη δείχνει μία περίεργη "ανοχή" σε σχέση με σκανδαλώδη ζητήματα κακοδιαχείρισης της προηγούμενης κυβέρνησης, αφετέρου γιατί σε πολλά ζητήματα δείχνει να μην ακολουθεί τις "πολυδιαφημιζόμενες" γραμμές της Κυβερνησης του Γιώργου Παπανδρέου περί απόλυτης διαφάνειας, αξιοκρατείας αλλά και μηδενικής ανοχής στη διαφθορά. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι : Ο Υπουργος Υποδομων, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη του Υπουργείου, με το από 14252/30.10.2009 έγγραφό του προς το Γενικό Επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης, επεσήµανε την ανάγκη διερεύνησης της αύξησης προσωπικού της ΤΡΑΜ ΑΕ με παράτυπες μεθόδους (ειδικά το 2009). Μέσα σε μόλις ένα μήνα, ο Επιθεωρητής ολοκλήρωσε... το πόρισμά του και ζήτησε να ασκηθεί κατά των µελών των ΔΣ της ΤΡΑΜ ΑΕ ποινική δίωξη κατά των µελών του ΔΣ της εταιρίας για παράνοµες πράξεις κατά τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων (διενέργεια προσλήψεων) το 2009 τις οποίες ζηµίωσαν την περιουσία της εταιρίας και κατ' επέκταση το Δημόσιο. Από την άλλη πλευρά, παρ'όλες τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια της Τίνας Μπιρμπίλη (αλλά και εχουν δημοσιευθεί και στο fimotro) περί των ίδιων - και χειρότερων - σκανδαλωδών θεμάτων στην Κτηματολόγιο Α.Ε. (αδιαφανείς προσλήψεις χωρίς προκύρηξη, γιοί, κόρες, πεθερές, ξαδέρφια, κουμπάροι, κομμώτριες, προφορικές συνεντεύξεις χωρίς πρακτικά κ.τ.λ.) αρνείται πεισματικά να πράξει ό,τι έπραξε ο Υπουργός Υποδομών και να οδηγήσει στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τις υποθέσεις αυτές. Αυτό έχει προβληματίσει πολλούς εντός και εκτός Κυβέρνησης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πριν λίγες μέρες, η Τίνα Μπιρμπίλη, αγνοώντας τις δεσμευσεις της Κυβέρνησης περί διαφανών διαδικασιών (μέσω ΑΣΕΠ) για ΟΛΟΥΣ τους κρατικούς οργανισμούς, προκύρηξε 22 θέσεις για το Κτηματολόγιο, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, δημιουργώντας "υποψίες" για συνέχιση της ίδιας πολιτικής με προσλήψεις συγγενών και ημετέρων. Αμέσως, έφτασαν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, αντιδράσεις (εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ) οι οποίες αναρωτιούνται για τον λόγο που η Τίνα Μπιρμπιλη δεν προχωρά σε έρευνα για τα σκάνδαλα στο Κτηματολόγιο και την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος, διατηρεί τα ίδια άτομα στις ίδιες διευθυντικές θέσεις και συνεχίζει με τις ίδιες (εκτός ΑΣΕΠ) μεθόδους να προσλαμβάνει εργαζόμενους. Η διαφοροποίηση της αυτή από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, σε συνδυασμό με διάφορες άλλες ενέργειές της, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στο Πρωθυπουργικό Γραφείο και δεν αποκλείονται εξελίξεις εντός του Ιανουαρίου. Σημειώστε το και θα επανέλθουμε."


Φυσικά και η Μπιρμπίλη καλύπτει τους γαλάζιους, καθώς οι παλιές συγγένειες δεν ξεχνιούνται. Άλλωστε δεν περνάει ημέρα που ο Αδέσμευτος Τύπος να μη βάλει τη φωτογραφία της στην πρώτη σελίδα, και μάλιστα διαλέγει πάντα τις πλέον κολακευτικές φωτογραφίες για να μην τρομάξει τους αναγνώστες του.

Στο σημείο αυτό μπορεί να αναρωτιέται κανείς τι σχέση έχει η ΤΡΑΜ Α.Ε. με την εκπαίδευση, και γιατί όχι και το συγγενή χώρο των θρησκευμάτων... κι όμως έχει σχέση και μάλιστα μεγάλη. Σημειώστε το και θα επανέλθουμε...