Monday, October 25, 2010

Εκπαιδευτικοί και πορνεία

Η είδηση της σύλληψης 47χρονης εκπαιδευτικού στα Χανιά για πορνεία δημιούργησε σάλο στην κοινωνία. Πολλοί ήταν εκείνοι που εκδήλωσαν την απορία τους για το πως μία εκπαιδευτικός μπορεί να εκδίδεται για 20 ευρώ, ενώ και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Νίκος Βεστάκης (ένας από τους πολλούς προϊστάμενους που κατέλαβαν μία θέση με τους γνωστούς αξιοκρατικούς τρόπους) δήλωσε πως η εκπαιδευτικός είχε ψυχολογικά προβλήματα και αυτός ήταν και ο λόγος που την είχαν αποσπάσει στο γραφείο σχολικών συμβούλων.

Αυτό δε θα σήμαινε τίποτε εάν δεν ήταν γνωστό πως ένα από τα κίνητρα για να γίνουν κάποιοι σχολικοί σύμβουλοι δεν ήταν και η αντίστοιχη πρόσβαση σε πρόθυμες εκπαιδευτικούς, οπότε και θα πρέπει να αναρωτηθούμε και για το κίνητρο της συγκεκριμένης απόσπασης.

Το πραγματικό θέμα όμως που θα έπρεπε να απασχολεί την Ελληνική κοινωνία δεν είναι το εάν μία εκπαιδευτικός εκπορνευόταν για 20 ευρώ, αλλά το εάν πολύ μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών εκπορνεύεται με αντάλλαγμα ευνοικές μεταθέσεις και αποσπάσεις, καλύτερο ωράριο, την εύνοια του εκάστοτε διευθυντή και προϊστάμενου, περισσότερες ώρες σε ΠΔΣ ή σε ΙΕΚ. Και εάν όλες αυτές επιδεικνύουν με καμάρι το πως έριξαν τον περιζήτητο -λόγω θέσης- "γαμπρό"...