Saturday, September 5, 2009

Η ΟΛΜΕ στη ΔΕΘ: Η φαντασία στέρεψε για φέτος

Στα πλαίσια των συνηθισμένων διεκδικήσεων που λαμβάνουν χώρα σε κάθε ΔΕΘ, η ΟΛΜΕ μας γνωστοποιεί τη φετινή λίστα των συντεχνιακών αιτημάτων της.

Τα αιτήματα αυτά κατά περίεργο τρόπο δεν περιλαμβάνουν τους μετανάστες, τα κολέγια ή την Ιστανμπούλ(!), όπως μας είχε συνηθίσει η ΟΛΜΕ σε παλαιότερες ανακοινώσεις της, αλλά, αν και λιγότερα ευφάνταστα, παραμένουν ενδεικτικά των θεμάτων που απασχολούν τους συνδικαλιστάδες.

Έτσι, περίοπτη θέση καταλαμβάνει το θέμα των συνταξιοδοτικών ορίων των γυναικών, ώστε οι γυναίκες εκπαιδευτικοί να βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη μετά από λίγα χρόνια εργασίας, οι προσλήψεις στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη από πίνακες, στους οποίους φυσικά θα είναι πρώτα τα παιδιά των εκπαιδευτικών που έπαιρναν ώρες "με την αξία τους" τα προηγούμενα χρόνια, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών η οποία γεμίζει το χρόνο και τις τσέπες πολλών αργόσχολων.

Ίσως οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ να είναι απασχολημένοι με το πως θα διορίσουν τους συγγενείς τους, οπότε και μόνο μία παρένθετη αναφορά στις φωτιές προσπαθεί να σώσει την υποτονικότητα της φετινής ανακοίνωσης.