Tuesday, September 29, 2009

ΠΑΣΟΚ: Οι νεκροθάφτες της παιδείας επιστρέφουν στη Β' Αθηνών

Αν και αρκετοί υπουργοί έκαναν γενναίες προσπάθειες για την καταστροφή της παιδείας στην Ελλάδα, λίγοι πραγματικά ξεχώρισαν. Οι λίστες του ΠΑΣΟΚ για τη Β' Αθηνών περιλαμβάνουν δύο ονόματα που σίγουρα αφήνουν πίσω τους τους άλλους με τα κατορθώματά τους: Τον Πέτρο Ευθυμίου και τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Ο Κακλαμάνης υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση της τεχνικής εκπαίδευσης, με επιλογές που πληρώνει ο ελληνικός λαός ακόμα και σήμερα. Βλάσφημος και καυγατζής, θεώρησε καλό να δημιουργήσει ένα νέο πεδίο διορισμών τυχάρπαστων που βρέθηκαν διορισμένοι στο δημόσιο στα πλαίσια της "τεχνικής εκπαίδευσης", συμβάλλοντας όσο κανένας άλλος στην κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Ο Ευθυμίου έμεινε στην ιστορία για το στριφνό του δασκαλίστικο ύφος, την επιβολή προσώπων της αρεσκείας του και του κομματικού του περίγυρου με συνοπτικές διαδικασίες, την προώθηση της Ευανθίας Μπότσαρη(!) και την εγκαθίδρυση μηχανισμών σε βαθμό που έκανε τους προκατόχους του να φαντάζουν ερασιτέχνες.

Παραλείπουμε σκόπιμα τον Γιωργάκη, καθώς οι ενέργειές του ως υπουργού παιδείας μπορεί και να μην έγιναν σκόπιμα αλλά από αφέλεια.

Φανερή λοιπόν η διάθεση ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ και φυσικά ενδεικτική του τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον με την παιδεία.