Wednesday, January 6, 2010

Διώξεις μαθητών από τσιράκια της ΟΛΜΕ

Το φαινόμενο τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις: Μαθητές υφίστανται διώξεις για την εθνική τους ταυτότητα προκειμένου συγκεκριμένοι "εκπαιδευτικοί" που πήραν διευθυντικές θέσεις χάρη στις κομματικές περγαμηνές τους να εξασφαλίσουν τα εύσημα από την παράταξη που διοικεί την εκπαίδευση.

Διαβάζουμε για το τι έγινε στο 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου Κεφαλονιάς:


"Προχτές έγινε στο Αργοστόλι πορεία από κάποιους μαθητές για τον Αλέξη, την οποία όπως και πέρυσι υποκίνησαν συγκεκριμένοι κύκλοι, κυρίως εξωσχολικοί. Κάποιοι μαθητές από το σχολείο μου δεν θέλαμε να συμμετάσχουμε στην συγκεκριμένη πορεία και ψηφίσαμε κατά της αποχής από τα μαθήματα.

Τότε άρχισαν να μας κατηγορούν λες και είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχει κάποιος σε μία πορεία που δεν τον εκφράζει… Μας κατηγορούσαν ως “φασίστες”, κάποιοι που δεν μας αναγνώριζαν καν το δικαίωμα να θέλουμε να κάνουμε κανονικά μάθημα. Το τμήμα μου αντέδρασε και καταγγείλαμε ανοιχτά στους καθηγητές μας το τί έγινε και το γεγονός ότι αυτοί που πρωτοστατούσαν στην όλη αναστάτωση ήταν Αλβανοί και μάλιστα αρκετοί εξωσχολικοί.

Η διεύθυνση του σχολείου ξέρετε τί έκανε για όλα αυτά; Έδωσε τριήμερη αποβολή σε ένα από τα παιδιά της τάξης μου με την δικαιολογία ότι η θέση του για τον ρόλο των Αλβανών ήταν… “ρατσιστικό σχόλιο”! Τριήμερη λοιπόν αποβολή από το όργανο των καθηγητών σε ένα παιδί που απλά δεν θέλησε να απέχει από το μάθημά του για να συμμετάσχει σε μιά πορεία που δεν τον εξέφραζε!"


Παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα και σε άλλο σχολείο:


"...Τότε ο λαμπρός προοδευτικός διευθυντής θέλοντας να προστατεύσει τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση των μαθητών επιτέθηκε λεκτικά στην Ελληνίδα μαθήτρια και της είπε ότι είναι ρατσιστικό να γράφει τη λέξη ΕΛΛΑΣ και υπερασπίστηκε τη πράξη της Αλβανίδας..."


Επιπλέον, αυτοί οι "εκπαιδευτικοί" έχουν την απόλυτη κάλυψη των ΟΛΜΕδων, και μάλιστα ανεξαρτήτως κομμάτων, καθώς όλοι οι ΟΛΜΕδες ανήκουν ουσιαστικά στο ίδιο κόμμα!