Saturday, January 30, 2010

Αίγλη (Αγλαϊα) Μπαλαμάτση: Η αριστούχος αιώνια φοιτήτρια του ΤΕΙ

Αν και πολλοί αφελείς πίστεψαν τις εξαγγελίες του ΓΑΠ για αξιοκρατία πέρα από κομματικά πλαίσια και προσωπικά συμφέροντα, η πραγματικότητα ήρθε γρήγορα να τους διαψεύσει. Μετά από διάφορους συγγενείς, φίλους, κουμπάρους, οδαλίσκες του Penthouse, βασιλικά βαφτιστήρια και διάφορους άλλους επάξιους ανταγωνιστές των Παρατράγουδων, ήρθε η ώρα να ξεπεράσει ο θλιβερός Γιωργάκης τον εαυτό του με το φρούτο που ονομάζεται Αγλαία Μπαλαμάτση, η οποία τοποθετήθηκε σε ηλικία 26 ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ.



Η αποκάλυψη του PRESS-GR ήταν πραγματικά ένα ηχηρό σκαμπίλι στο αφράτο μούτρο του ΓΑΠ. Η Αγλαία Μπαλαμάτση είναι μία αιώνια φοιτήτρια του ΤΕΙ Πειραιά και του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, από το οποίο δεν έχει καταφέρει να αποφοιτήσει. Η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι και αθλήτρια από μικρή, αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα χοντρό μπάζο. Αναφέρουμε αυτή την κάπως vulgar λεπτομέρεια διότι οι κακές γλώσσες έκαναν λόγο για την κακής ποιότητας Τσέκου του Γερουλάνου. Το τελευταίο πρέπει μάλλον να αποκλειστεί, διότι η ευτραφής Αγλαία ανήκει στον κύκλο του ΓΑΠ, ο δε Γερουλάνος ως βαφτιστήρι βασιλέων σίγουρα θα διέθετε καλύτερο γούστο.

Μετά από αυτές τις αναγκαίες διευκρινίσεις, ας επιστρέψουμε στο σύντομο αλλά μεστό ενδιαφέροντος βίο της μικρής Αγλαίας. Η Αγλαία έπιασε από μικρή το νόημα. Αντί να ταλαιπωρείται στις κομματικές δραστηριότητες της ΠΑΣΠ, που χαριτωμένα έλεγε πως είναι για μαλάκες, εντάχθηκε κατευθείαν στην αυλή του ΓΑΠ. Με καταγωγή από την Κεφαλονιά και την Αιτωλοακαρνανία, από τα 19 άρχισε να συχνάζει στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου κατάφερε να θεωρείται στέλεχος της ηλεκτρονικής παρουσίας του κόμματος. Αυτό πρέπει να αποδοθεί περισσότερο στην ικανότητά της να πλασάρεται μεγαλοπρεπώς παρά στις ικανότητές της, οι οποίες δεν της επέτρεψαν να τελειώσει τις σπουδές της στο ΤΕΙ.

Αυτά δεν εμπόδισαν το ΠΑΣΟΚ να την προωθήσει στη θέση της υπεύθυνης προγραμματισμού, στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (τμήμα Διαδικτύου και Διαδραστικών Μέσων), κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ φρόντισε και για την επαγγελματική της αποκατάσταση διορίζοντάς της ως υπάλληλο της Βουλής (επί ΝΔ). Είναι γνωστό πως τα κόμματα δε χρειάζεται να είναι στην κυβέρνηση για να τακτοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους...



Ο διορισμός της Αγλαίας Μπαλαμάτση στο ΔΣ του ΕΟΤ ξεσήκωσε μία νέα θύελλα αγανάκτησης από ανθρώπους που έβλεπαν μία απόφοιτο λυκείου να αποκτά κρατικές θέσεις επειδή ανήκε στην αυλή του ΓΑΠ. Ενός ΓΑΠ που παρουσιάστηκε ως αναμορφωτής της δημόσιας διοίκησης όπου θέση θα είχαν οι κάτοχοι τουλάχιστον μεταπτυχιακού τίτλου. Προκειμένου να μετριασθεί η αγανάκτηση των κολίγων, τα πράσινα παπαγαλάκια έπιασαν αμέσως δουλειά. Πρώτος ο επίδοξος Ρωμαίος και τρόφιμος του κρατικού πανεπιστημίου Σωτήρης Βαρελάς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μετρούν όχι τα πτυχία αλλά οι ικανότητες, και η μικρή αυλοκόλαξ θα έφερνε τον ΕΟΤ στην εποχή των νέων τεχνολογιών όπως "Geografical Information Systems (GIS), RFID, e-procurement, e-Marketing, e-Ticketing, Application Service Providers, VoIP, Customer Relationship Management, self-service kiosks, e-learning, mobile commerce, knowledge management systems, ERP, e-recruitment". Το πως όλα αυτά συνδέονται με κάποια που περνά τις μέρες της στα πόδια του θρόνου του ΓΑΠ και που στερείται πανεπιστημιακής, ή έστω τεχνολογικής, εκπαίδευσης, αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια για τους φωστήρες του σοσιαληστικού οράματος.



Η επιβολή της σε διάφορα όργανα του κόμματος δε φαίνεται να είναι άσχετη με το προσφιλές θέμα του ΓΑΠ, τους μετανάστες. Η θαμώνας των Εξαρχείων Αγλαία δε θα μπορούσε να μην έχει ιδιαίτερη ανησυχία για την αποκατάστασή τους, αποδεικνύοντας ότι κανένας δεν έχασε επενδύοντας στη μεταναστοφιλία. Για να κτίσει το προφίλ της ευαίσθητης σοσιαλήστριας δεν παρέλειψε και τη συμμετοχή σε μερικές ΜΚΟ που είναι και της μόδας.

Το σίγουρο είναι πως, με εξασφαλισμένη την επαγγελματική της αποκατάσταση, η Αγλαία Μπαλαμάτσου θα συνεχίσει να προωθείται σε διάφορες θέσεις, την ίδια στιγμή που πλήθος άλλων νέων που εργάστηκαν τίμια και σπούδασαν πραγματικά βρίσκουν κλειστές πόρτες. Κάποιοι ακούν πως είναι μικροί ακόμα, κάποιοι πως δεν έχουν αρκετά προσόντα, κάποιοι πως οι σπουδές τους δεν είναι αρκετές. Στα όνειρα αυτών των ανθρώπων τι πιο ταιριαστό από το να ασελγήσει ο ΓΑΠ, ένας γόνος μειωμένης αντίληψης που έγινε Πρωθυπουργός χάρη στο πολίτευμα της κληρονομικής δημοκρατίας.

Η Αγλαία Μπαλαμάτσου δεν είναι η μόνη που ανέβηκε πολύ γρήγορα χάρη στις σωστές διασυνδέσεις. Στα Διοικητικά Συμβούλια οργανισμών βρίσκουμε και άλλους ιδιαίτερα μικρούς σε ηλικία, που όμως στόχευσαν τη γλώσσα τους προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως τον "αγνό blogger" Βρυώνη (vrypan) που εξαργύρωσε κατάλληλα τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε κινητοποιήσεις κατά της προηγούμενης κυβέρνησης...