Sunday, March 7, 2010

Η Αννούλα κάνει χιούμορ: Η τεχνογνωσία του ΟΕΕΚ

Αφού κατάφερε την εξίσωση του Bachelor με το HND, η Αννούλα συνέχισε να μας εκπλήσσει με το πηγαίο humour της, το οποίο είχε εκτιμήσει από νωρίς ο Ανδρέας Παπανδρέου ώστε να την κάνει νομάρχη στα 25 της.



Στο περιθώριο λοιπόν της ολικής επαναφοράς του αργόμισθου ΕΚΕΠΙΣ, η Αννούλα δήλωσε ότι:


"...μελετάται ταυτόχρονα ο νέος ρόλος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), με αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του..."


Ποιά είναι ακριβώς η τεχνογνοσία του ΟΕΕΚ που πρέπει να αξιοποιηθεί; Μήπως το σύστημα διαχείρισης ρουσφετιών; Ή το σύστημα διανομής κονδυλίων, το οποίο πολλά "στελέχη του ΟΕΕΚ" πάσχισαν να παραμείνει κρυφό;

Για τον απλό κόσμο που δε γνωρίζει, ο ΟΕΕΚ στελεχώνεται από αποσπασμένους εκπαιδευτικούς τελείως άσχετους με τα αντικείμενα που υποτίθεται ότι στελεχώνουν. Τα κριτήρια για τις αποσπάσεις αυτές ήταν και είναι αποκλειστικά κομματικά και προσωπικά, με ότι συνεπάγεται αυτό. Και κάθε χρόνο δεκάδες βρώμικοι διαπλεκόμενοι παίρνουν το δρόμο της απόσπασης για την ΚΥ του ΟΕΕΚ, όπου περνούν τις ημέρες τους κάνοντας ομάδες για την προώθηση των συμφερόντων τους.

Βέβαια, οι περισσότεροι από αυτούς ανήκαν στο σύστημα ΠΑΣΟΚ, οπότε και η άνοδος του Jeffrey τους βρήκε χαρούμενους και ήδη κάποιοι από αυτούς έχουν καταλάβει νέες θέσεις στο ΥΠΕΠΘ ώστε να διασφαλιστεί το βαθύ πράσινο κράτος.

Αυτή είναι λοιπόν η τεχνογνωσία που επικαλείται η Διαμαντοπούλου, και που σίγουρα θα της χρειαστεί για να στήσει το δικό της μηχανισμό.