Tuesday, March 23, 2010

Υπουργός ΠΡΟΠΟ: Προσλαμβάνουμε και διδάκτορες

Ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ GoldmannΧρυσοχοίδης ανακοίνωσε τις προσλήψεις «με διαγωνισμό» που θα κάνει η ΕΛΑΣ. Με αυτές θα προσληφθούν άτομα με διδακτορικό ή τουλάχιστον master.

Μία φωτογραφική παράγραφος της σχετικής ανακοίνωσης κάνει λόγο για τη δυνατότητα ήδη υπηρετούντων αστυνομικών που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα να μεταταγούν. Είναι λίγο δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι διδάκτορες υπηρετούν ως απλοί αστυνομικοί, εκτός αν γνώριζαν από πριν για το άνοιγμα των σχετικών θέσεων.

Άραγε αυτοί που θα προσληφθούν θα είναι πτυχιούχοι με την ίδια έννοια που ήταν πτυχιούχος ο γιός του Διώτη, που είχε τοποθετηθεί σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές χωρίς να έχει πάρει πτυχίο και στο τέλος προτίμησε να πηδήξει από το παράθυρο;



Για όσους δε θυμούνται τις λεπτομέρειες, ο Παναγιώτης Διώτης, γιός του δήθεν αδέκαστου εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, ήταν αιώνιος φοιτητής που χρωστούσε μεγάλο αριθμό μαθημάτων όταν στα 28 του βρέθηκε να είναι σύμβουλος του GoldmannΧρυσοχοίδη και να ανεβαίνει τάχιστα τα σκαλιά της κοινωνικής ιεραρχίας. Το περιβάλλον του ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που ήταν ανίκανος ως φοιτητής είχε να κάνει με την κλονισμένη υγεία του, οπότε για να ξεσκάσει πήγαινε συνέχεια στην Αράχωβα για σκι και οδηγούσε ακριβά σπορ αυτοκίνητα που του εξασφάλιζε ο κατά τον ανίκανο και ως αυτόχειρα βιοπαλαιστής εισαγγελέας.

Με δεδομένη λοιπόν την αξιοκρατία με την οποία επιλέγονται τα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Λαθρομετανάστη, θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον η εξέλιξη του διαγωνισμού, που θυμίζει κάτι από τον αντίστοιχο διαγωνισμό των 55 "ειδικών επιστημόνων" που είχε σκαρώσει ο Μεϊμαράκης.