Monday, January 10, 2011

Σιβιτανίδειος: Εξυπηρετούμε και βουλευτές

Μια και ο Αυγενάκης κατάφερε να στραφούν επάνω του οι προβολείς της δημοσιότητας, μας δίνει το έναυσμα να ασχοληθούμε με το εύρος των εξυπηρετήσεων που προσφέρει η Σιβιτανίδειος.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Ελευθέριος Αυγενάκης ήρθε από τις Καμάρες για να κάνει σπουδές μηχανικού στο ΤΕΙ Αθηνών, και θεώρησε καλό να συμπληρώσει τις σπουδές του στη Σιβιτανίδειο ως δομικός επιστήμων. Τελείως ανίκανος ακόμα και για τις σπουδές πολυτελείας που έκαναν πολλοί συνάδελφοί του δαπίτες, απόφοιτοι ΤΕΙ και ΚΑΤΕΕ, αναγκάστηκε να συμπληρώσει το βιογραφικό του και να παρατείνει την ανέμελη μαθητική ζωή σπουδάζοντας χτίστης. Φυσικά, παράλληλα φρόντιζε και για την προώθηση της πολιτικής του καριέρας στην ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ.

Αντίθετα, ο Συμεών Κεδίκογλου κατάφερε ως γνήσιος γόνος να κάνει υποτίθεται λαμπρές σπουδές σε Αθήνα και Λονδίνο και παράλληλα με την πολιτική να ασχολείται με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, κάτι που ως γνωστόν αποτελεί το χόμπυ πολλών πολιτικών. Είναι γνωστό άλλωστε πως όταν οι πολιτικοί βρίσκονται στα πράγματα, ανοίγει ξαφνικά η όρεξή τους για γνώση και έρευνα.

Παρά το ότι ο νεαρός Κεδίκογλου δεν έμεινε χωρίς δουλειά (ήταν άλλωστε και πρωτοπαλίκαρο της ΠΑΣΠ), φαίνεται ότι δε γινόταν να μην προσφέρει τις διδακτικές του υπηρεσίες και στην πάντα φιλόξενη προς τους γόνους Σιβιτανίδειο.

Και φυσικά δεν είναι οι μόνοι που βρήκαν θαλπωρή στη ζεστή φωλιά της Σιβιτανιδείου, είτε ως μαθητές είτε ως διδάσκοντες. Στη λίστα περιλαμβάνονται και αμέτρητοι γόνοι πολλών μικρών και μεγάλων παραγόντων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Αλλά θα ασχοληθούμε με το θέμα αυτό ξανά στο μέλλον...