Friday, January 28, 2011

Ο Τσιριγώτης στο Αφγανιστάν

Μετά την έμπρακτη συμπαράστασή του στην παράδοση της μπούργκας, ο Θανάσης Τσιριγώτης θα επισκεφτεί το μικρό Αφγανιστάν που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και έχει ως πρωτεύουσά του τη Νομική, τριτοκοσμικό χώρο όπου οι μελλοντικοί επιστήμονες της νομικής επιστήμης ασκούνται στην κατάληψη δημόσιων χώρων και παροτρύνουν τους πρωτοετείς να μη συναναστρέφονται όσους επιτυγχάνουν στα μαθήματα μέσω του διαβάσματος και όχι μέσω του φοιτητικού συνδικαλισμού.


"Κεντρική εκδήλωση στη Νομική για την κατάσταση στην εκπαίδευση

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της εκπαίδευσης

και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Φοιτητών και Εκπαιδευτικών

διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση

το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, στις 6 μμ, στη Νομική Σχολή

Η επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση αφορά όλο το λαό.

Η απάντηση του κινήματος."


Βέβαια, εάν θέλει κάποιος να δει ποιά είναι η κατάσταση στην εκπαίδευση δεν έχει παρά να επισκεφτεί την ίδια τη Νομική, προσέχοντας μόνο μη μπει κατά λάθος σε καμιά κατάληψη και οι Ταλιμπάν τον περάσουν για εισβολέα.

Εκτός από τον ίδιο το Τσιριγώτη και την επίσης γνωστή συνδικαλίστρια Φατούρου, η οποία δε γνωρίζουμε αν θα βάλει μπούργκα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Τσιριγώτη, θα μιλήσει για τα πανεπιστήμια και ένας σπουδαστής ΤΕΙ(!). Στο σημείο αυτό διακρίνουμε και μία σίγουρα αθέλητη παράλειψη των διοργανωτών της εκδήλωσης, καθώς δεν κάλεσαν ως ομιλητή και κάποιον σπουδαστή ΙΕΚ για να μιλήσει για το άδικο σύστημα που αφήνει κάποιους εκτός ΤΕΙ.

Πληροφορούμαστε ότι στη συνέχεια "θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση", όπου όποιος διατυπώσει αντιρρήσεις για τη δημοκρατικότητα της εκπαίδευσης όπως την οραματίζονται οι σοφοί μουλάδες θα τιμωρηθεί με λιθοβολισμό.