Saturday, July 9, 2011

Αρσάκειο και Αρσακειάδες

Μία περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στο Αρσάκειο δίνει μία άλλη διάσταση στον όρο "Αρσακειάδα":

"Το σκιώδες οικονομικό μέλλον ,που έχει επιβάλει η δυσχερής οικονομική κατάσταση της Ελλάδας στο ταμείο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας ή άλλως του Αρσακείου, αποτελεί για τη διοίκηση άλλοθι προκειμένου να μετατρέψει το σχολείο σε κακέκτυπο του Golden Hall με πολυτελή αυτοκίνητα να λανσάρονται ως «ευγενική χορηγία» γνωστού ομίλου.
Δεν τους αρκούσε η «διακριτική» διαφημιστική καμπάνια που κάνουν στο συγκεκριμένο όμιλο στο site του σχολείου το έβαλαν στο προαύλιο κάτω από σκέπαστρο σε κοινή θέα χιλιάδων μαθητών. Όρισαν μάλιστα και φρουρά προκειμένου να προφυλάσσει το «πολυπόθητο» αυτοκίνητο από την απερισκεψία της νεανικής ηλικίας. Ασφαλώς, είναι άσκοπο να αναρωτηθεί κανείς αν η διοίκηση ενδιαφέρθηκε ποτέ να εντείνει τις επιτηρήσεις των καθηγητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, όπου μπορεί κανείς να δει στο φημισμένο αυτό σχολείο μαθητές να καπνίζουν, να εναγκαλίζονται και να φιλιούνται περιπαθώς μέχρι νεαρές καθηγήτριες να προσεγγίζουν ερωτικά μαθήτριές τους!!!
Λυπηρή κατάσταση για ένα σχολείο που ανέθρεψε γενιές πεφωτισμένων μυαλών και φιλοξένησε εκπαιδευτικούς με υψηλή πνευματική καλλιέργεια. Σε χαλεπούς καιρούς αντί να προβάλλονται με κάθε τρόπο μορφές καλλιέργειας του πνεύματος αλλά και του ήθους των νέων επιβάλλονται αξίες και πρότυπα ξένα με την αποστολή ενός σχολείου.
Εύστοχη η αναζήτηση χορηγιών για τη μερική ή ολική απαλλαγή από τα δίδακτρα μαθητών που διακρίνονται, όχι όμως εις βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους.
Τι κάνει το Υπουργείο Παιδείας;;;;;"


Το Υπουργείο Παιδείας θα κάνει ότι κάνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή πως δεν άκουσε τίποτα. Όσο για τις ροζ καταστάσεις που περιγράφονται, ίσως θα έπρεπε να ζητηθεί η άποψη του Μπαμπινιώτη, καθώς, εκτός της δικής του θέσης στο Αρσάκειο, θα γνωρίζει τι γίνεται και από την επίσης εργαζόμενη στο Αρσάκειο κόρη του.