Saturday, July 30, 2011

Γιάννης Πανούσης: Ο τιμητής των πάντων

Ο τίτλος του Συνηγόρου του Τηλεθεατή δημιούργησε αισθήματα ενοχής στο γνωστό πανεπιστημιακό Γιάννη Πανούση:

"Πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα και προτού συμπληρωθεί καλά καλά μία εβδομάδα από τότε που ο Γ. Πανούσης ανέλαβε τη θέση του Συνηγόρου του Τηλεθεατή στην ΕΡΤ, ο καθηγητής εγκληματολογίας δήλωσε την παραίτησή του.

Σε επιστολή του κάνει λόγο «για άνωθεν και έξωθεν πιέσεις» προκειμένου να ακυρωθεί η τοποθέτηση του στο «νεότευκτο» θεσμό της δημόσιας τηλεόρασης, αφήνοντας αιχμές ότι υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις στη διοίκηση της ΕΡΤ προκειμένου να πάρει πίσω την πρόταση που του έκανε.
"


Μιλώντας για άνωθεν και έξωθεν πιέσεις, μήπως θα μπορούσε να μας πει και για το πως κάποιοι μεγαλόσχημοι, ανάμεσά τους και γνωστά "στελέχη της εκπαίδευσης", εφοδιάζονταν με διδακτορικά από το Πανεπιστήμιο Θράκης με διατριβές και έρευνες της πλάκας, και μάλιστα εξασφαλίζοντας και οικονομική ενίσχυση για την υποτιθέμενη "έρευνά" τους; 'Ηταν άραγε και αυτά στα πλαίσια της συνέπειας και της δεοντολογίας;

Θα μπορούσαμε να ψέξουμε τον Πανούση και για τον περιβόητο νόμο, αλλά ας μη του θέτουμε πολλά ερωτήματα μαζί, καθώς είναι απασχολημένος με το ρόλο του μαϊντανού.