Saturday, October 17, 2009

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Τραγική εικόνα

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις με το ποιές σχολές είναι καθηγητικές και ποιές όχι, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας αποφάσισε να εντατικοποιήσει τις συντεχνιακές κινητοποιήσεις της. Στην αρχή εξέδωσε ανακοίνωση που καλούσε τα μέλη της στην Πολυτεχνειούπολη αντί για την Πανεπιστημιούπολη, στη συνέχεια στις 15 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε μία ανακοίνωση γεμάτη τραγικά ορθογραφικά λάθη ("Γνωρίζεται καλά την γνώμη μου") που αποτελεί μνημείο ξύλινης συντεχνιακής γλώσσας.

Μέσα από έναν ορυμαγδό πολιτικάντικων κατεβατών, πληροφορούμαστε τις φιλοδοξίες της ΕΠΕ να δράσει σαν επιμελητήριο πληροφορικής, αλλά και να δεχθεί στους κόλπους της ένα σωρό άσχετους ώστε με τις πληρωμές των συνδρομών να πραγματοποιηθούν τα μεγαλεπίβολα σχέδια της ΕΠΕ.

Μετά από τους πρώιμους πανηγυρισμούς για την εισαγωγή της πληροφορικής στα δημοτικά και τους μαζικούς διορισμούς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ήρθαν και κάποιοι προβληματισμοί για το τι θα γίνει με τους αποφοίτους ΤΕΙ (ΠΕ20), που κάποτε η ΕΠΕ σνόμπαρε, τώρα όμως θέλει τη συνδρομή τους και την πολιτική τους στήριξη. Ίσως η επόμενη κωλοτούμπα να περιλαμβάνει και κάλεσμα στους αποφοίτους ΙΕΚ και ΕΠΑΛ να στελεχώσουν τις τάξεις της ΕΠΕ για τον πολυπόθητο διορισμό στην εκπαίδευση.