Sunday, February 7, 2010

Θάλεια Δραγώνα: Η Ελληνίδα Μαριάν

Με συνέντευξή της στα ΝΕΑ (2/1/2010), η γνωστή για τις εθνομηδενιστικές της θέσεις Θάλεια Δραγώνα κατέληξε στη διατύπωση μίας βαρυσήμαντης δήλωσης: «Στο πρόσωπό μου πλήττεται η δημοκρατία».



Η αυτοαναγωγή της Δραγώνα σε Μαριάν της χειμαζόμενης νεοελληνικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο προκλητική. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα το δημοκρατικό στην πορεία της Δραγώνα. Κατάφερε να θεωρείται επιλεκτικά αναγνωρισμένη επιστήμονας, τη στιγμή που τόσο το κόμμα της όσο και το κράτος δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα αυτό στους υπολοίπους αποφοίτους του Deree. Εξασφάλισε σωρεία κρατικών θέσεων και ταχύτατα διορισμό ως μέλος ΔΕΠ σε κρατικό πανεπιστήμιο. Την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοί της στην κομπίνα καθηγητάδες των κρατικών πανεπιστημίων κραυγάζουν υπέρ της, υποβιβάζουν και περιφρονούν τους υπολοίπους αποφοίτους των ιδιωτικών πανεπιστημίων και τους αρνούνται το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Με κύριο εφόδιο τις υψηλές γνωριμίες και τους κατάλληλους γάμους, η Θάλεια Δραγώνα βρέθηκε να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη εντεταλμένων της Bildeberg και της Νέας Τάξης. Οι δραστηριότητές της, αμφίβολης επιστημονικής αξίας, έτυχαν γενναίας χρηματοδότησης από ευρωπαικά κονδύλια. Η ανάμιξή της στη διαχείριση τεράστιων κονδυλίων "για θέματα πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης" έχει ήδη αναλυθεί διεξοδικά, το ίδιο και η σκανδαλώδης εύνοια στο πρόσωπό της τόσο της Διαμαντοπούλου όσο και των προηγούμενων υπουργών παιδείας.

Η παρουσία της στη Βουλή ως βολευτού ήταν τελείως ξένη με τα προβλήματα του απλού Έλληνα, καθώς κύριο αντικείμενο των επερωτήσεών της ήταν οι αθίγγανοι, οι μετανάστες και οι μουσουλμάνοι.

Ποιά είναι λοιπόν η σχέση της Θάλειας Δραγώνα με τη δημοκρατία και πως το πρόσωπό της ταυτίζεται με οποιαδήποτε έννοια δημοκρατικότητας; Η θέση της κάτω από τον προστατευτικό θόλο μίας νεοεποχίτικης αριστοκρατίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη θέση του απλού πολίτη, που είναι υποχρεωμένος να ταλαιπωρείται στα κρατικά πανεπιστήμια προκειμένου να αναγνωριστούν οι σπουδές του και που η οικονομική και επαγγελματική του εξασφάλιση το πολύ πολύ να φτάνει μέχρι τη θέση ενός απλού υπαλλήλου.

Καλό είναι λοιπόν η κάθε Δραγώνα να αποφεύγει να παρουσιάζεται ως μεστωμένη Μαριάν που προτάσει τα γυμνά στήθη της στους εκλεκτούς των Βερσαλλιών!