Sunday, February 21, 2010

Άννα Διαμαντοπούλου: "Η Δραγώνα είναι απόφοιτη ΙΕΚ"

Μετά την κυνική δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια όπως το Deree ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα ΙΕΚ, αναρωτιόμαστε ποιά είναι η θέση της για το πτυχίο της Θάλειας Δραγώνα.



Μήπως το πτυχίο της Δραγώνα είναι διαφορετικό γιατί ανήκει σε σοσιαληστικούς κύκλους που περιλαμβάνουν Σημίτη και Γιωργάκη;

Κάποιοι επιτήδειοι διαδίδουν ότι η περίπτωση Δραγώνα "είναι διαφορετική" γιατί δήθεν δεν υπήρχε τμήμα ψυχολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο τον καιρό που αυτή φοιτούσε στο Deree (και παρά το γεγονός ότι ουδέποτε εργάστηκε ως ψυχολόγος). Το ερώτημα είναι αν με το ίδιο αιτιολογικό θα μπορούσε σήμερα να κάνει καριέρα κάποια που είναι κάτοχος πτυχίου Παραψυχολογίας, καθώς αντίστοιχο τμήμα δεν υπάρχει σε κρατικό πανεπιστήμιο. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ-ΔΟΑΤΑΠ απαιτεί για την αναγνώριση ενός πτυχίου να υπάρχει αντίστοιχο τμήμα σε Ελληνικό κρατικό πανεπιστήμιο, και πολλές φορές ακόμα και τότε απαιτεί την εγγραφή σε εξάμηνο του αντίστοιχου Ελληνικού τμήματος.

Ενώ λοιπόν υπάρχει σωρεία από δαιδαλώδεις ρυθμίσεις και διαδικασίες για τους απλούς πτυχιούχους που δε διαθέτουν υψηλή προστασία, κάποιοι προπαγανδίζουν υπέρ της Δραγώνα προκειμένου να τη διατηρήσουν στη θέση της.

Γιατί όμως η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ σιωπά και δεν απαντά στο ερώτημα; Είναι η Δραγώνα απόφοιτη ΙΕΚ, και πως μπορεί τότε να έχει δημόσια θέση στο ΥΠΕΠΘ;