Saturday, November 21, 2009

Καθηγητές Πληροφορικής: Τα κακομαθημένα παιδιά

Στην προσπάθειά του να κερδίσει 15 λεπτά δημοσιότητας, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας Πάνος Κατσούλας έγραψε μία δακρύβρεχτη επιστολή για το δράμα των καθηγητών Πληροφορικής ΠΕ19 και ΠΕ20, οι οποίοι μας πληροφορεί ότι επιφορτίζονται με πολλά καθήκοντα.

Τα καθήκοντα αυτά έχουν να κάνουν με τη διεκπεραίωση εργασιών με χρήση Η/Υ και διάφορες επισκευές που μπορεί να χρειαστούν στο σχολικό χώρο. Το πρόβλημα λοιπόν του Κατσούλα είναι ότι όλοι λίγο πολύ μπορούν να χειριστούν τον Η/Υ, οπότε και θα έπρεπε να έχουν και αντίστοιχο μερίδιο στις εργασίες αυτές.

Το μακροσκελές κείμενο του επαρχιώτη συνδικαλιστή, αφού κάνει μία αναφορά στις πιέσεις που θεωρεί σίγουρο ότι ασκήθηκαν για το θέμα προκειμένου να αδικηθούν οι μπαρουτοκαπνισμένοι πληροφορικάριοι, καταλήγει σε μία ανιαρή συνδικαλιστική κορώνα (διατηρούμε ακέραιο το αρχικό κείμενο για όσους αναρωτηθούν για την περίεργη σύνταξη):


"Θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση μαζική, συντονισμένη και η οποία θ’ αφορά όλες τις ρυθμίσεις που στρέφονται σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων μας και αντίκεινται στους κανόνες άσκησης του εκπαιδευτικού μας έργου. Διότι διαφορετικά και σε σύντομο χρόνο, ελλοχεύει ο κίνδυνος, ν’ αρθούν όλα τα κεκτημένα "


Φαίνεται πως ο Πάνος Κατσούλας μιλώντας για πιέσεις μάλλον εννοεί τις πιέσεις που άσκησαν και συνεχίζουν να ασκούν οι πληροφορικάριοι προκειμένου να έχουν μόνο αυτοί δικαίωμα στις εργασίες που περιλαμβάνουν τη χρήση Η/Υ όταν αυτές πληρώνονται.

Έτσι λοιπόν οι πληροφορικάριοι διεκδίκησαν και πήραν το δικαίωμα να χειρίζονται μόνο αυτοί κάποιες συσκευές, προκειμένου να καρπώνονται γενναία επιδόματα. Τότε γιατί δεν ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι καθηγητές έχουν δικαίωμα διεκδίκησης των εργασιών αυτών;

Επιπλέον πρόσφατα είδαμε άλλη μία ανάμεσα στις πολλές διεκδίκησεις των πληροφορικάριων, που αφορούσε την εκδίωξη όλων των καθηγητών από μαθήματα που σχετίζονται με Η/Υ προκειμένου να επωφεληθούν συντεχνιακά οι ίδιοι.

Φαίνεται λοιπόν ότι για τους πληροφορικάριους και τους αισχρούς συνδικαλιστές τύπου Κατσούλα υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά: Όταν κάποια εργασία που αφορά Η/Υ πληρώνεται με γενναίο επίδομα, τότε μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα σε αυτήν. Όταν όμως δεν πληρώνεται επιπλέον, τότε αρχίζουν να κλαίγονται για την κοινωνική αδικία και να απαιτούν να τη μοιραστούν όλοι εξίσου.