Μετά από χρόνια αναμονής, οι πανεπιστημιακοί βρήκαν πλέον τον μάρτυρα των ιδεωδών του παρασιτισμού στο πρόσωπο του Τάκη Πολίτη, επίκουρου καθηγητή στο μόρφωμα που ονομάζεται Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ο Τάκης θεώρησε καλό να απεργεί, αλλά όχι χωρίς να πληρώνεται. Έτσι, αρνήθηκε να δηλώσει ότι απεργεί προκειμένου να εξακολουθεί να παντελονιάζει το τιμημένο μεροκάματο του σκληρά αγωνιζόμενου έλληνα πανεπιστημιακού.
Αυτή η ηρωική στάση δε θα μπορούσε να μη βρει συμπαραστάτες σε όλο το φάσμα της ελληνικής ακαδημαικής κοινωνίας. Οι γνωστές προσωπικότητες της ΠΟΣΔΕΠ, ο ταβερνιάρης Σταυρακάκης και η υποκρίτρια Μπουρνόβα, αλλά και άλλοι λιγότερο διάσημοι, όπως ο Μανολιός Ντουντουνάκης (το όνομα είναι πραγματικό) και η Μαρία Περράκη, έσπευσαν να δηλώσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους, ώστε οι πανεπιστημιακοί να μπορούν να απεργούν χωρίς να υποφέρει το εισόδημά τους.
Βέβαια μόνο αφελείς θα νόμιζαν ότι ο ηρωικός Τάκης θα τα έκανε αυτά μόνο για το χρήμα. Ο πραγματικός λόγος, μας πληροφορούν οι ιδεολόγοι πανεπιστημιακοί, ήταν για να υπερασπιστεί το δημόσιο, δωρεάν και προπάντων ποιοτικό πανεπιστήμιο. Το τι ακριβώς θεωρείται ποιοτικό για τον Τάκη επιδέχεται πολλές ερμηνείες, καθώς κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει ότι η ποιότητα αφορά το καθησιό του κηφηναριού των δημόσιων πανεπιστημίων, όπου οι μισοί είναι συγγενείς ή κουμπάροι με τους άλλους μισούς.
Από το χορό του κηφηναριού δε θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός ηγετίσκος του γκρουπούσκουλου της alfavita Χρήστος Κάτσικας, ο οποίος είδε πίσω από τη δίωξη του αγνού αγωνιστή "αντιδραστικούς και απεργοσπαστικούς κύκλους" που δήθεν ενοχλήθηκαν από τη δράση του τιτανοτεράστιου Πολίτη κατά της αλλαγής του αναχρονιστικού άρθρου 16. Φυσικά υπογραμμίζεται και το γεγονός ότι οι φοιτητές αρνήθηκαν να καταθέσουν κατά του Πολίτη, μια και ξέρουν ότι αν καταθέσουν δεν πρόκειται να πάρουν πτυχίο.