Thursday, November 26, 2009

Κατερίνα Μπατζελή, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης του ιμιτασιόν Ομπάμα είναι η Κατερίνα Μπατζελή, της οποίας η photoshopped εικόνα ήδη κοσμεί τις εφημερίδες.



Κι όμως, η Κατερίνα κάθε άλλο παρά νέο πρόσωπο είναι. Σε ηλικία 23 ετών, τοποθετήθηκε ως επιστημονική συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να συνεχίσει έκτοτε σε διάφορες κρατικοδίαιτες θέσεις και να προσγειωθεί στην καρέκλα του αντιπροέδρου του ΙΣΤΑΜΕ. Αυτό εξηγεί γιατί τα διάφορα think tanks της ελληνικής επικράτειας είναι τελείως αποκομμένα από την πραγματικότητα, καθώς τα εκλεκτά μέλη τους δε χρειάστηκε ποτέ να μοιραστούν τα προβλήματα του απλού κόσμου.

Πορείες τέτοιων "στελεχών" και "εκπροσώπων της κοινωνίας" καλό είναι να μας προβληματίζουν, καθώς πολλοί λαμπροί νέοι με προοπτικές ρίχνονται στο περιθώριο γιατί δε διαθέτουν το "κάτι" που διαθέτει η κάθε Μπατζελή, που κάποιοι πήραν από το χεράκι για να οδηγήσουν στην καρέκλα. Η δε αποφάση της χαριτόβρυτης Κατερίνας να μην ορκισθεί στο Ευαγγέλιο κατά την ορκομωσία της στη Βουλή δεν πρέπει να προξενεί έκπληξη, καθώς αυτή την πορεία μάλλον δεν την έκανε με το Σταυρό στο χέρι!