Monday, December 6, 2010

Δρούτσας, Διαμαντοπούλου και Δραγώνα, και ο εκτουρκισμός της Θράκης

Καίρια ερώτηση του Ιωάννη Κοραντή στη βουλή εκθέτει τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τη δραστηριότητα της Δραγώνα στη Θράκη και τις ευθύνες σωρείας υπουργών παιδείας:

"Προς :Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα και Υπουργό Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Α. Διαμαντοπούλου
Θέμα : Αποθρασύνονται τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη
Όσο περνάει ο καιρός, λόγω της ανύπαρκτης αντίδρασης της Πολιτείας, αποθρασύνονται οι έμμισθοι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη, προχωρώντας σε ενέργειες που προσβάλλουν το Σύνταγμα της χώρας και τις δημοκρατικές και εθνικές ευαισθησίες του κάθε Έλληνα πολίτη. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο « Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» εξέδωσε ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε σε τουρκόφωνη εφημερίδα της περιοχής, με την οποία αναφέρεται σε «λιμνάζοντα προβλήματα στην εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας», ζητά την άμεση σύγκλιση του «Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», ενώ υπογραμμίζει την « ανάγκη συνέχειας της τουρκικής κουλτούρας, διαμόρφωσης γενιάς συνδεδεμένης με την ιστορία μας, την κουλτούρα μας και με τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες και προόδου στην τουρκική γλώσσα».
Ο ίδιος σύλλογος, σε άλλη μία εκδήλωση τουρκικού σωβινισμού, γράφει στην ανακοίνωσή του , επί λέξει , τα εξής «υπάρχει μία σοβαρή ροή παιδιών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προς τα Ελληνικά κρατικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Στο θέμα της εκπαίδευσης πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας στα Ελληνικά κρατικά σχολεία. Εν όψει αυτής της άσχημης κατάστασης, προτείνουμε την άμεση σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με μόνο θέμα την εκπαίδευση. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά».
Αυτή είναι η τραγική εικόνα, που προκύπτει όταν οι εγκάθετοι της Άγκυρας, τυπικά Έλληνες πολίτες, κυριολεκτικά κηρύσσουν ανταρσία εναντίον της Ελλάδος, ενώ η Πολιτεία περί άλλα τυρβάζει.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1.Μέχρι πότε θα παραμένει αδιάφορος και απαθής στην δραστηριότητα των πρακτόρων της Τουρκίας στην Θράκη;
2.Δεν γνωρίζει άραγε τις κινήσεις του τουρκικού Γενικού Προξενείου στην Κομοτηνή, που έχει καταστήσει πειθήνια όργανά του σωρεία συλλόγων «Τούρκων» δασκάλων κλπ;
3. Σε ποιες συγκεκριμένες κινήσεις προτίθεται να προβεί, προκειμένου να εφαρμοσθούν το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους, που οι εγκάθετοι της Άγκυρας παραβιάζουν ασύστολα;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής"


Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι πράκτορες ανησυχούν βλέποντας τα παιδιά της μειονότητας να φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία και να μαθαίνουν την Ελληνική γλώσσα, καθώς τότε τους είναι δύσκολο να τα γκετοποιούν προκειμένου να εξυπηρετούνται οι σκοποί της Άγκυρας. Και έρχεται εδώ ως σανίδα σωτηρίας το πολιτικό σύστημα, καθώς είδαμε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τη Δραγώνα να προτείνει Τουρκικά νηπιαγωγεία και το Υπουργείο κάποτε Εθνικής Παιδείας να ασχολείται με την εξασφάλιση της διαιώνισης της Τουρκικής επιρροής.

Όσο για το Δρούτσα, προτιμά να εξασφαλίζει ήπιο κλίμα προκειμένου να μπορεί να ασχοληθεί με την ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής και με ψώνια στη Νέα Υόρκη.