Tuesday, December 28, 2010

Σπύρος Γαληνός και ΔΕ: Ο γόνος για τους γόνους

Ο Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Σπύρος Γαληνός απασχόλησε τη Βουλή με το πότε θα διοριστούν οι ΔΕ οι οποίοι έχουν 24μηνη προϋπηρεσία και ΑΣΠΑΙΤΕ. Το αν μπορεί ένας κοινός θνητός να αποκτήσει 24μηνη προϋπηρεσία εκπαιδευτικού με μόνο το απολυτήριο του λυκείου είναι γνωστό, καθώς οι θέσεις αυτές προορίζονται για γόνους που δεν ήταν σε θέση να περάσουν ούτε σε ένα ΤΕΙ της συμφοράς.

Επιπλέον προκαλεί απορία πως αυτοί οι ΔΕ εξασφάλισαν το πολυπόθητο χαρτί της ΑΣΠΑΙΤΕ, για το οποίο απόφοιτοι πανεπιστημίων περιμένουν χρόνια.

Την ίδια στιγμή που η ύπαρξη του κλάδου ΤΕ/ΔΕ αποτελεί μία ελεεινή μορφή οικογενειοκρατίας που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπάρχει βουλευτής που τολμάει να προωθεί τα συντεχνιακά αιτήματα μίας δράκας επιτήδειων γόνων.

Αυτό βέβαια δεν πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη: Ο Σπύρος Γαληνός είναι γόνος του Μίμη Γαληνού, βουλευτή που του κληροδότησε το κομματικό αξίωμα. Η μόνη δουλειά που έχει κάνει στη ζωή του ο λέσβιος μαυρογιαλούρος είναι να κατέχει κομματικά αξιώματα και πολιτικές θέσεις.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της διαπλοκής στην Ελλάδα, οι γόνοι στηρίζουν ο ένας τον άλλο προκειμένου να διαιωνίζεται το καθεστώς της αναξιοκρατίας, χάρη στο οποίο η εκπαίδευση μολύνθηκε με τους γόνους ΤΕ/ΔΕ.