Monday, December 13, 2010

Γυμναστές στα νηπιαγωγεία

Το ότι η υπερπαραγωγή πτυχιούχων κάθε είδους έχει οδηγήσει το σύνολο των πτυχίων στην απαξίωση έχει δώσει αφορμή για ένα πρωτοφανές παιχνίδι εις βάρος της κοινής λογικής, στο οποίο μέχρι τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι πληροφορικάριοι. Τώρα είναι η σειρά των γυμναστών, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν κάνει αξιόλογες προσπάθειες να ξεπεράσουν την αισχρότητα των πληροφορικάριων σε διεκδικήσεις.

Θυμίζουμε την Ολυμπιακή Παιδεία, τα ΤΑΔ, καθώς και τους γυμναστές-μέλη της ΠΕΑ που έκαναν γυμναστικές επιδείξεις στο προαύλιο του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να επιτύχουν μαζικούς διορισμούς που εξασφάλισαν το μέλλον πολλών μελών της ΠΕΑ.

Διαβάζουμε σε ανοικτή επιστολή του Κωνσταντίνου Κυριακίδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής:

"Ο κλάδος των ΠΕ 11 σήμερα είναι ο μοναδικός που αντιμετωπίζει ΠΟΛΥ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα συσσωρεμένων ατόμων στην ουρά, όχι μόνο της αδιοριστίας αλλά κύρια της ανεργίας."


Και η λύση που προτείνεται ποιά είναι; Διαβάζουμε στη συνέχεια, ανάμεσα στις άλλες προτάσεις:

"Νέα ανακατανομή θέσεων στην εκπαίδευση και διδακτικών ωρών ΦΑ σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο "


Με άλλα λόγια, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας των γυμναστών πρέπει να δημιουργηθούν αντίστοιχες θέσεις ακόμα και στο νηπιαγωγείο, όπου αντί για νηπιαγωγούς θα έχουμε γυμναστές και πληροφορικάριους.

Το τραγικό είναι ότι με συνεχείς συνδικαλιστικές πιέσεις τέτοιες προτάσεις υπερισχύουν της κοινής λογικής, με αποτέλεσμα η εκπαίδευση να αποτελεί επαγγελματικό καταφύγιο για όλες τις ειδικότητες εις βάρος των παιδιών που αποτελούν εργαλείο στα χέρια των επιτήδειων.