Saturday, May 14, 2011

Ο Πάγκαλος στο Παρίσι

Ο προπηλακισμός και η αποδοκιμασία του Πάγκαλου κατά την παρουσίαση ταινίας του φίλου του Γαβρά στο Παρίσι από Έλληνες φοιτητές αποδεικνύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Και η ιστορία γίνεται ακόμα πιο ιλαρή αν αναλογιστούμε την αντίδραση του Πάγκαλου:

"ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΟΚ, ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΕ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Σε πυρηνική βόμβα για την κυβέρνηση εξελίσσεται ο Πάγκαλος. Δεν είναι μόνο τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ελληνική Εστία στο Παρίσι, είναι και οι συγκρούσεις που ανοίγει με την αριστερά και όχι μόνο. Σε μια περίοδο που υποετίθεται ότι ο Παπανδρέου θέλει... πολιτική ηρεμία ο Πάγκαλος έρχεται για να συγκρουστεί κατά μέτωπο με την αριστερά αλλά και τον ΛΑΟΣ. Από αυτά που μας μετέφερεαν διπλωματικοί υπάλληλοι της Ελληνικής πρεσβείας που ακολούθησαν τον Θ. Πάγκαλο μόλις αυτός αποχώρησε από την Εστία, κάτω από τις αποδοκιμασίες των φοιτητών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν κατακόκκινος και έβριζε χυδαία τους νεαρούς που του επιθέθηκαν. "Είναι αλήτες, εγώ, θα τους γ...ω", έλεγε μεταξύ των άλλων ύβρεων που εκτόξευε αφού είχε αποχωρήσει."


Το πως θα υλοποιήσει την απειλή του ο σεξουαλικά ακμαίος Πάγκαλος δεν είμαστε σε θέση να το φανταστούμε, όμως μπορούμε εύκολα να κάνουμε κάποιους παραλληλισμούς με το παρελθόν.

Τα αιτήματα των φοιτητών τα οποία κατέληξαν στην εκδίωξη του Πάγκαλου, αλλά και στην κατάληψη του Ελληνικού προξενείου στο Παρίσι λίγες ημέρες αργότερα, ήταν τελείως άσχετα τόσο με την Ελληνική όσο και με τη φοιτητική ιδιότητα. Οι φωνασκούντες φοιτητές διέκοψαν τις βόλτες τους στα καφέ και τα μπιστρώ του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν γιατί το Ελληνικό κράτος δε νομιμοποιεί τους λαθρομετανάστες που κατέλαβαν τη Νομική για να καταλήξουν στο μέγαρο της Υπατίας.

Αυτοί οι δήθεν ευαίσθητοι φοιτητές είναι που θα αποτελέσουν τους αυριανούς εξουσιαστές και συνεχιστές του τωρινού διεφθαρμένου καθεστώτος, και που όταν γυρίσουν στην Ελλάδα θα τοποθετηθούν σε καίριες θέσεις από όπου θα εξασφαλίσουν την οικονομική τους ευμάρεια και την πολιτική και κοινωνική προβολή τους.

Για όσους αμφιβάλουν για το γεγονός αυτό, ας ρίξουν μια ματιά στον ίδιο τον Πάγκαλο, που κάποτε και αυτός βρέθηκε να "σπουδάζει" στη Γαλλία, μαζί με πλήθος άλλων ομοίων του που στη συνέχεια κάθησαν στο σβέρκο του Ελληνικού λαού απολαμβάνοντας μία εσαεί μποέμικη ζωή όπως έμαθαν στο Παρίσι, χωρίς να χρειαστεί να δουλέψουν ποτέ στη ζωή τους.

Και αρκετοί από αυτούς επιδόθηκαν σε δήθεν αντιδικτατορικό αγώνα, για να βαφτιστούν μετά αντιστασιακοί και να δρέψουν τις ανάλογες δάφνες ώστε να καταλήξουν σήμερα πάμπλουτοι, και αρκετοί από αυτούς με διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία και κότερα με νεαρές συζύγους.

Ακόμα και το πως βρέθηκαν πολλοί από αυτούς στο Παρίσι, με τι κονδύλια και με ποιό μυστηριώδη τρόπο βρέθηκαν στα πράγματα αργότερα, αποτελεί μία ομιχλώδη εικόνα που δεν πρόκειται ποτέ να ξεκαθαρίσει πλήρως.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Παμπούκη, που από την ταπεινή Ακράτα βρέθηκε να κάνει μακροχρόνιες προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, για να καταλήξει παρά την περιορισμένη ευφυία του καθηγητής της Νομικής Αθηνών και στη συνέχεια πολιτικός παράγοντας.

Οι αλήτες που βρίζει σήμερα ο Πάγκαλος δεν είναι παρά οι διάδοχοί του και οι αυριανοί συνομιλητές του...