Friday, May 27, 2011

Οι καθηγητοπατέρες του ΣΕΑΕ

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και συχνότερα να κάνει την εμφάνισή του το Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών, με το προσδιοριστικό επίθεμα "Αναπληρωτών - Ωρομίσθιων". Και όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις, εντύπωση προκαλεί η προσπάθειά τους για οικειοποίηση του χώρου των ΙΕΚ, που μέχρι πρότινος οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θεωρούσαν ξένο προς αυτούς χώρο, από το φόβο μίας πιθανής αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των ΙΕΚ.

Φαίνεται όμως πως οι συνθήκες ανάγκασαν πλέον κάποιους να αναζητήσουν νέα μέλη και στο χώρο των ωρομισθίων των ΙΕΚ, με αποτέλεσμα το μαλλιοτράβηγμα μεταξύ ΣΕΑΕ και ΕΔΙΕΚ.

Είδαμε λοιπόν το ΣΕΑΕ να εκδίδει ανακοίνωση καλώντας τα αμνοερίφια να προτιμήσουν το δικό του μαντρί αντί του ΕΔΙΕΚ:

"Το τελευταίο διάστημα η έντονη δράση του Σωματείου με συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας, τόσο στο Υπ. Παιδείας όσο και στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ, φαίνεται να ενόχλησε κάποιους. Πρόκειται για κομματικά στελέχη που προκειμένου να αναδειχτούν πολιτικά αλλά και να κουκουλώσουν τη βρομιά του ΟΕΕΚ και των συνένοχων υπουργών παιδείας, δημιουργούν μέσα σε μία νύχτα, σωματεία σφραγίδες και προσπαθούν να εμφανιστούν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΙΕΚ. Καταγγέλλουμε τις διασπαστικές κινήσεις που γίνονται για ξεχωριστά σωματεία και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να γραφτούν στο ΣΕΑΕ. Να γυρίσουν την πλάτη στους επιτήδειους Μαυρογιαλούρους που προτάσσοντας τις υψηλές γνωριμίες που έχουν και τις βρόμικες διασυνδέσεις τους, σκοπεύουν να διαχειριστούν την οργή του κόσμου. Αλήθεια, που ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια και γιατί δεν έχουν εμφανιστεί σε καμία διαμαρτυρία μέχρι σήμερα, παρόλο που είχαν καλεστεί:"


Είναι γεγονός πως τα άτομα που πρωτοστατούν στο ΕΔΙΕΚ είναι κομματικά στελέχη και θυρωροί των προθαλάμων της εξουσίας, και έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτά. Το ερώτημα όμως είναι τι άραγε καλύτερο προσφέρει το ΣΕΑΕ;

Βλέπουμε λοιπόν το ΣΕΑΕ να αποτελείται από ένα συνοθύλεμα εμφανούς εργατοκομμουνιστικής καταγωγής, που έχει στους συμπαθούντες του πολλούς Αλβανούς(!) και διάφορα αριστεριστικά γκρουπούσκουλα, ενώ πολλά από τα ηγετικά μέλη του έχουν εκτεθεί σε τοπικό πολιτικό επίπεδο, κάνοντας τη διαφορά με το ΕΔΙΕΚ καθαρά κομματική και σίγουρα όχι ποιοτική.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές του ΣΕΑΕ βρίσκουμε και το γνωστό γραφικό τροτσκιστή συνδικαλιστή Παναγιώτη Βήχο, ο οποίος έγινε γνωστός όταν μαζί με την εξίσου γραφική συμβία του προσπαθούσαν να καταλάβουν τις παιδικές χαρές του Αγίου Παντελεήμονα για να τις αποδώσουν στους Αφγανούς.

Στις τάξεις του ΣΕΑΕ υπάρχει πληθώρα γυμναστών, κάποιοι και με ΜΒΑ(!), που απαιτούν τη διαιώνιση του αίσχους των ΤΑΔ, ενώ εκφράζονται απόψεις που είναι ύποπτα ξένες προς τους σκοπούς ενός τέτοιου σωματείου, όπως για παράδειγμα η αγωνία για τη μισθοδοσία των (μονίμων) υπαλλήλων του ΟΕΕΚ, οι οποίοι επί σειρά ετών ήταν συμμέτοχοι των όσων διαδραματίστηκαν στον ΟΕΕΚ.

Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι να προβάλουν ως εναλλακτική λύση στους μαυρογιαλούρους του ενός σωματείου τους γραφικούς αριστερόφρονες του άλλου, που έχουν θέσει ως σκοπό της ζωής τους την καταπολέμηση του φασισμού και ναζισμού(!).

Και το μήλο της έριδας ανάμεσα στα δύο κομματικά στρατόπεδα είναι οι ωρομίσθιοι των ΙΕΚ, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι και εκείνοι τρόφιμοι κομματικών γραφείων και διαπλεκόμενοι, χωρίς να εξαιρείται καμία κομματική απόχρωση και κανένας βαθμός διαπλοκής.