Tuesday, December 1, 2009

Ποιοί ηγούνται των συλλόγων πληροφορικής;

Όλο και πιο συχνά βλέπουμε να ξεπηδούν διάφοροι σύλλογοι πληροφορικάριων, οι οποίοι και προσπαθούν να πιέσουν για τη δημιουργία στεγανών και την εγκαθίδρυση νέων συντεχνιακών συμφερόντων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλές φορές όλοι αυτοί ξεχύνονται στη Βουλή και στα Υπουργεία προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις και να επηρεάσουν αποφάσεις. Επειδή καλό είναι να ξέρουμε ποιοί είναι αυτοί που οδηγούν τέτοιες κλίκες, σήμερα σας παρουσιάζουμε τον Μανόλη Γιαμπουρά, απόφοιτο της Λεοντείου και προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Υ/Η και Πληροφορικής.

Όπως όλοι οι καλοί γαλάζιοι και πράσινοι, ο Μανόλης προωθήθηκε σε διάφορες "εκλεγμένες" θέσεις και δε θα μπορούσε να βρει καταλληλότερη στέγη από τις φτερούγες του Δημάρχου των Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη.



Το fimotro μας παραθέτει μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την πορεία του Μανόλη:


Η (ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ) ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ

Αγαπητό fimotro,

Σήμερα καθώς έβλεπα τα νέα φύλλα της εφημερίδας της κυβερνήσεως τα οποία είχαν «παγώσει» κατά τη διάρκεια των εκλογών παρατήρησα πως όχι μόνο δεν είχαν παγώσει αλλά το ρουσφέτι πήγαινε σύννεφο και μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, φυσικά αντισυνταγματικά! Έτσι λοιπόν βλέπουμε στο Φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2009, δηλαδή μια μέρα μετά τη... Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009, ημέρα δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών! Σας παραθέτω τη παράγραφο της εφημερίδας της κυβερνήσεως που φαίνεται καθαρά η μετάταξη του συγκεκριμένου υπαλλήλου από την Αγροτική Τράπεζα σε προσωποπαγή παρακαλώ θέση του υπουργείου οικονομικών. Μετά από αναζήτηση του κυρίου Γιαμπουρά Εμμανουήλ στο διαδίκτυο για να δω τι μέρος του λόγου είναι ανακάλυψα (όχι έκπληκτος ομολογώ) πως ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη στην Αθήνα. Δηλαδή Γαλάζιο παιδί και με τη βούλα! Αλήθεια θα λογοδοτήσουν για αυτήν την αντισυνταγματική τους πράξη οι δυο απερχόμενοι υπουργοί Γιάννης Παπαθανασίου και Κώστας Χατζηδάκης;


Αυτοί είναι λοιπόν οι ηγήτορες των διαφόρων συλλόγων πληροφορικάριων, παρατρεχάμενοι της εξουσίας που οι ίδιοι πάντοτε βολεύονται, ακόμα κι αν χρειάζεται δύο υπουργοί να συστήσουν προσωποπαγείς θέσεις ειδικά για αυτούς.