Sunday, December 20, 2009

Υπουργός ΠΡΟΠΟ: Προσλαμβάνουμε και φοιτητές

Ενώ οι κοινοί θνητοί υποβάλλονται σε αμέτρητες ταλαιπωρίες για να αποδείξουν πως έχουν ένα πτυχίο, και πολλές φορές το ΔΟΑΤΑΠ τους εμπλέκει σε μακροχρόνιες διαδικασίες και ταλαιπωρία, ενώ οι απόφοιτοι ιδιωτικών πανεπιστημίων θεωρούνται παρείσακτοι από το εγχώριο κομματικό κατεστημένο, ενώ άλλοι υποχρεώνονται να κουβαλούν μαζί τους και το επικυρωμένο αντίγραφο της αναλυτικής βαθμολογίας για να αποδείξουν το αυτονόητο, και το κυριότερο ενώ άλλοι νέοι ακούν πως είναι πολύ μικροί ακόμα για να αποκτήσουν υπεύθυνες θέσεις...

... φαίνεται ότι για τον άτεγκτο διώκτη της παρανομίας, εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, και το γιό του, το μικρό Παναγιωτάκη, ίσχύουν άλλοι νόμοι.



Για την πορεία του εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, που η ευκαιρία του προς τη δόξα ήταν όταν έβαλε τους γιατρούς να χαπακώσουν το Σάββα Ξηρό ώστε ο χωριατόπαις Χρυσοχοίδης να γίνει ο αγαπημένος των ξένων μυστικών υπηρεσιών, μας πληροφορεί το παρακάτω κείμενο


"Ό Διώτης εισπράττει τό αντίτιμο τών πράξεών του,ώς δικαστικός λειτουργός.
Πέραν τής εμπλοκής του μέ τόν Σ.Ξηρό,όπου μέ τήν ιδικήν του ΕΝΤΟΛΗ,κατά παράβασιν κάθε νομικής κι ιατρικής δεοντολογίας,οί ιατροί τού Ευαγγελισμού,τόν είχαν ΧΑΠΑΚΩΣΕΙ,μετά τόν αυτοτραυματισμόν του (βόμβα) καί ΕΠΡΟΔΩΣΕ ΕΤΣΙ τούς συντρόφους του καί τίς γιάφκες κι επαίρεται ό νύν ΥΠ.ΤΑΞΕΩΣ σήμερα,ήτο σέ υπόθεσιν μου,εισαγγελεύς τής έδρας,όπου κατηγορούμενος ήτο καθ.χειρούργος καί ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΘΗΝ.ΣΤΟΑΣ,διά εκβιασμόν καί χρηματισμόν (φακκελάκι),όπου κατά τήν διαδικασίαν τής δίκης κι ένω ό κατηγορούμενος,είχε εξαντλήσει κάθε επιχείρημα διά αναβολή τής δίκης,ή έδρα σύν ό Διώτης,τού έδωσαν αναβολή,μέ προσδιορισμόν έκ νέου διαδικασίας,μετά ένα χρόνο,διότι κατά τήν άποψιν τής έδρας+Διώτη,ό κατηγορούμενος ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ,παρ΄ όλον πού δέν τό είχε επικαλεσθή ό ίδιος (ό κατηγορούμενος),ότι αντιμετώπιζε τήν συγκεκριμένην χρονικήν στιγμήν,τέτοιου είδους πρόβλημα υγείας.
Όταν δέ εντόνως διεμαρτυρήθην,ό γελοίος πρόεδρος,μέ απείλησε,ότι θά μέ στείλλει ΜΕΣΑ,διά προσβολήν τής έδρας.
Συνήγορος μου ήτο ό γνωστός ποινικολόγος Κ.ΝΤΑΛΤΑΣ.
Διώτη!!!!
Όλα,μέ τό πλήρωμα τού χρόνου,εδώ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!!!!
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!"


Φαίνεται ότι τα χειρότερα όντως ήρθαν για την αρβανίτικη φυσιογνωμία που λέγεται Ιωάννης Διώτης, αλλά και πάλι ο παχυδερμισμός του οικογενειακού γονιδίου έκανε το θαύμα του.

Ενώ ο ΓΑΠ και τα σοβαροφανή στελέχη του εξαπατούν το λαουτζίκο με τη βιτρίνα της υποβολής βιογραφικών, τα παιδιά των παρατρεχάμενων δε χρειάζεται να υποβληθούν σε τέτοιες ταπεινωτικές διαδικασίες. Έτσι, ο Michael Goldmann Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προστάτης και αγαπημένος των ΟΑΕΔιτών, δε χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ για να δώσει μία θέση συμβούλου στο βλαστάρι του ανθρώπου που έδωσε ώθηση στην πολιτική του καριέρα.

Έτσι, ο μικρός Παναγιώτης Διώτης, φοιτητής της Νομικής στην ηλικία των 28 ετών, ανέλαβε θέση συμβούλου του Χρυσοχοίδη και μέλους νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Τις λεπτομέρειες αποκαλύπτει το blog taxalia:



Ξαφνικά όμως η πορεία του μικρού Παναγιωτάκη προς ένα λαμπρό μέλλον ανακόπτεται όταν ανοίγει το παράθυρο του 7ου ορόφου του γνωστού κτιρίου της Κατεχάκη και πέφτει στο κενό:



Το δακρύβρεκτο σημείωμα που αφήνει πίσω του ο ανίκανος αυτόχειρας τα λέει όλα: Ανάμεσα στο γλείψιμο στον αυστηρό πατέρα, που χαρακτηρίζεται όχι μόνο ως πένης βιοπαλαιστής, αλλά και αδιάφθορος και άφθαρτος που δεν είχε σχέση με τους διαδρόμους της εξουσίας, ο 28χρονος εξομολογείται πως χρωστάει 12 μαθήματα στη Νομική και φυσικά δεν έχει πτυχίο. Ο λόγος της απελπισίας του ήταν ότι θα ερχόταν η μαμά του να τον πάρει για να τον πάει στην ορκομωσία του, μιά και όταν το διόρισε ο Χρυσοχοίδης δεν είχε πάρει ακόμα πτυχίο, και από ότι φαίνεται δε πρόκειται να πάρει για αρκετό καιρό ακόμα. Εκτός φυσικά αν περάσει τα 12 μαθήματα με τη μέθοδο της πολυτάλαντης Νατάσας Καραμανλή.

Το τι έγινε στη συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστό: Ο ευαίσθητος Μιχάλης έσπευσε να τρέξει στο ασθενοφόρο και να παραμείνει στο προσκέφαλο του μικρού απατεώνα στο νοσοκομείο, ευαισθησία που δεν έχει δείξει για άλλους υφιστάμενούς του. Όλοι έκαναν λόγο για το πόσο συγκλονίστηκε και το πόσο δεμένος ήταν με το νεαρό αγύρτη, πράγμα φυσικό αφού αν δεν ήταν δε θα τον έκανε και σύμβουλό του.

Τα παπαγαλάκια δε μπορούσαν να μην πιάσουν αμέσως δουλειά, αναφερόμενα στην καλή ψυχή του πολιτικάντη Χρυσοχοίδη που τον έκανε όχι μόνο να προσλάβει το νεαρό φοιτητή, αλλά και να τον πληρώνει από τη βαθιά τσέπη του, ώστε να μη στενοχωριέται που έπασχε από κάποια εξωτική πάθηση. Οι ανακοινώσεις του Goldmann Χρυσοχοίδη δεν άργησαν να πάρουν το δρόμο προς τα γραφεία τύπου, προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο ότι τίποτα το σημαντικό δεν έγινε. Είναι όμως έτσι;



Ο Χρυσοχοίδης ισχυρίζεται ότι «επέλεξε να δώσει μία ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο με ικανότητες, εντιμότητα και ευαισθησία». Σε πόσους νέους ανθρώπους επιλέγει να δώσει ευκαιρίες ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ και με ποιά κριτήρια; Μήπως με το αν ο πατέρας τους βοήθησε την πολιτική του καριέρα;

Ποιές ήταν οι ικανότητες του γόνου Διώτη όταν στα 28 ήταν ακόμα φοιτητής και χρωστούσε 12 μαθήματα; (Μπορεί στο μέλλον να αποδειχθούν περισσότερα...)

Ποιά ήταν η εντιμότητα του γόνου Διώτη όταν ομολογεί ο ίδιος ότι κορόιδευε τους πάντες;

Ποιά ήταν η ευαισθησία του γόνου Διώτη όταν άρπαξε μία επίζηλη θέση σαν καθαρόαιμο λαμόγιο;

Και ενώ ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ προσπαθεί να μας πείσει ότι ο μισθός του επίδοξου golden boy δεν ήταν 3000 ευρώ αλλά είχε αναλάβει αυτές τις θέσεις δωρεάν για να παίζει πασιέντζα στα πισι του Υπουργείου γιατί στο σπίτι δεν τον άφηνε ο αυστηρός μπαμπάς, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για τις ευθύνες τόσο του Ιωάννη Διώτη όσο και του Χρυσοχοίδη.

Αν ο υιός Διώτης προσελήφθη, σύμφωνα με το ΦΕΚ, ως δικηγόρος Αθηνών, άρα εγγεγραμμένος στο ΔΣΑ, τόσο ο πατέρας του όσο και ο υπουργός γνώριζαν την παρανομία, αφού ακόμα δεν είχε πάρει τυπικά πτυχίο, λεπτομέρεια που οπωσδήποτε γνώριζαν.

Όταν οι υπηρεσίες ζητούν από τους απλούς πολίτες σωρεία επικυρωμένων εγγράφων, γιατί από τον νεαρό γόνο δε ζήτησαν ούτε μία απλή φωτοτυπία ή έστω υπεύθυνη δήλωση;

Όσο για το συνταξιούχο εισαγγελέα, το πόσο καλά γνώριζε την επιστήμη της Νομικής φαίνεται από το γεγονός ότι ο γιός του τον κορόιδευε τόσα χρόνια χωρίς να το πάρει είδηση.

Αντί λοιπόν ο κάθε Χρυσοχοίδης να κάνει λόγο για «τραγική ανθρώπινη ιστορία», ας σκύψει το κεφάλι μπροστά στους άνεργους πτυχιούχους που κάποιοι Goldmann τους λένε πως είναι ακόμα μικροί για υπεύθυνες θέσεις ή ότι δεν έχουν αρκετά προσόντα. Κι αντί να ζητάει με θράσος σεβασμό στον νεαρό απατεώνα που το ρουσφέτι δεν είχε ευτυχή κατάληξη, ας βρει το στοιχειώδη ανδρισμό να παραιτηθεί!

Αντί όμως οποιασδήποτε ευαισθησίας, ο κρατικοδίαιτος πολιτικάντης άρχισε να εφαρμόζει μεθόδους εκφοβισμού προκειμένου να πάραμείνει στη θέση του, μιμούμενος τους προκατόχους του στο υπουργείο επί ΝΔ.

Όσο για το 28χρονο παχύδερμο, ο παχυδερμισμός του το έσωσε για μία ακόμη φορά: Η πτώση από τον 7ο όροφο του ψηλού κτιρίου είχε ως αποτέλεσμα μόνο μία ρήξη σπλήνας και ένα διάστρεμμα! Σε λίγο καιρό ο μικρός Παναγιωτάκης θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει ξανά κρατικές θέσεις...