Saturday, December 26, 2009

Συνδικαλιστές Σιβιτανιδείου: Θλιβεροί γραφικοί

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στους συνδικαλιστάδες της Σιβιτανιδείου. Φαίνεται ότι εκτός από ξεφτιλισμένοι είναι και ιδιαίτερα γραφικοί, αλλιώς δεν εξηγείται η παρακάτω ανακοίνωσή τους:


Από την Παρασκευή 6-11 οι μαθητές της Σιβιτανιδείου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (καταλήψεις σχολικών μονάδων) προβάλλοντας και διεκδικώντας την επίλυση προβλημάτων πολλά από τα οποία είναι εύλογα και άμεσα αντιμετωπίσιμα, όπως παραδέχονται τόσο ο Γενικός Διευθυντής όσο και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος.

Δεν είναι πολυτέλεια στις μέρες μας η ύπαρξη στοιχειωδώς ανεκτών συνθηκών υγιεινής. Το να υπάρχουν, ασφαλές πόσιμο νερό, τουαλέτες ανθρωπινές, θέρμανση, κτίριο που να μη μπάζει νερά με την πρώτη βροχή και να μην πέφτουν σοβάδες στις αίθουσες διδασκαλίας, να μην κυκλοφορούν πλήθη αρουραίων, η λειτουργία του γυμναστηρίου που είναι κλειστό τα τελευταία δύο χρόνια με απόφαση της Διοίκησης, όλα αυτά δεν συνιστούν προνομιακή μεταχείριση των μαθητών, αλλά αυτονόητη υποχρέωση όλων μας και κυρίως της Διοίκησης.

Τι κάνει η Διοίκηση για όλα αυτά; Παραδέχεται το δίκαιο των αιτημάτων και πέραν τούτου ουδέν. .Οχι μόνο δεν προβαίνει σε καμιά ενέργεια για την επίλυση των αυτονόητων, αλλά, με κύριο εκφραστή τον Γενικό Διευθυντή και χρησιμοποιώντας ανυπόστατες κατηγορίες που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντίας, ακυρώνει συστηματικά τις όποιες προσπάθειες αναπτύσονται από τους εκπαιδευτικούς και την ΕΛΜΕ προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Κορυφαία της ενέργεια η απόφαση (στηριζόμενη άραγε σε ποιο νόμο;) να μη λειτουργήσουν οι Διοικητικές Υπηρεσίες της Σχολής, τη στιγμή μάλιστα που τόσο το ΙΕΚ όσο και η Β’ ΕΠΑΣ λειτούργησαν κανονικά όλες αυτές τις μέρες, χωρίς να δημιουργηθεί απολύτως κανένα πρόβλημα Η ενέργεια αυτή είχε ως άμεσες συνέπειες, μεταξύ άλλων, τις ακυρώσεις διαγωνισμών για την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού και τη μή καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Η νέα πολιτικιή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει άραγε τι συμβαίνει στη Σιβιτανίδειο και ποιοι με τη στάση τους ευθύνονται για την όλη κατάσταση;

Καλούμε το Υπουργείο να πάρει άμεσα θέση και να δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να δρομολογηθεί επιτέλους η επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της Σχολής.


Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου

Μπαφούνης Γιάννης, Πρόεδρος
Ανδρικόπουλος Μπάμπης, Αντιπρόεδρος
Σφενδουράκης Κώστας, Γεν. Γραμματέας
Βερνίκου Δήμητρα, Ειδικός Γραμματέας
Μποζίκη Αθηνά, μέλος
Λεούσης Γιάννης, Μέλος
Κουράσης Θύμιος, μέλος



Ο μόνος λόγος που οι ελεεινοί συνδικαλιστάδες αγωνιούν για την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού θα πρέπει να αναζητηθεί στις διάφορες "τριμελείς επιτροπές" που αναλαμβάνουν τις αντίστοιχες "διαβουλεύσεις". Αναρωτιέται επίσης κανείς γιατί οι λαμογιοπατέρες ζητούν την άμεση επέμβαση του υπουργείου στη Σιβιτανίδειο, τη στιγμή που τόσες δεκαετίες ζητούσαν την άμεση επέμβασή του μόνο για τους διορισμούς τους και τη συγκάλυψη των όσων γίνονταν εκεί μέσα.

Προς τι άλλωστε η επίκληση για την ανεύρεση κονδυλίων για τις επισκευές των κτιρίων, όταν επί σειρά ετών οι εκπαιδευτικοί της Σιβιτανιδείου αξίωναν κονδύλια για συγκεκριμένες δραστηριότητες που τους απέφεραν κέρδη ή τους ευνοούσαν άμεσα;

Η αλήθεια είναι ότι το υπουργείο γνωρίζει "τι συμβαίνει στη Σιβιτανίδειο", αφού εκεί έχουν τακτοποιηθεί "παιδιά" όλων των υψηλά ιστάμενων της τεχνικής εκπαίδευσης. Στο δε ΔΣ των συνδικαλιστάδων της Σιβιτανιδείου περιλαμβάνονται και ονόματα γνωστά στην πιάτσα, και οι λεπτομέρειες του βίου τους θα μας απασχολήσουν σίγουρα στο μέλλον!