Wednesday, December 23, 2009

Επιτροπή Αγώνα Μάσας και Λαμογιάς Σιβιτανιδείου

Μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση ξεπήδησε από τα σπλάχνα της Σιβιτανομάνας, μία κραυγή αγωνίας για τους χτίστες και καλουπατζήδες της εκπαίδευσης:


"ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ. 26/11/2009
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ-ΕΚΛΟΓΙΚΗ
ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ


Στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων – σχέδιο νόμου για δημόσια διαβούλευση του Υπ. Παιδείας- που αφορά τον τρόπο πρόσληψης μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητάμε:

1. Καμιά αλλαγή στον τρόπο διορισμών μέχρι να εξαντληθούν οι πίνακες προυπηρεσίας.
2. Αμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων – ΟΧΙ στις υπερωρίες που στερούν ωράρια εκπαιδευτικών - Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί για όλους τους κλάδους(ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ).
3. Συντονισμό δράσεων με την ΟΛΜΕ, το Συντονιστικό Ωρομισθίων εκπαιδευτικών, την Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.
4.Ρυθμίσεις για τις ειδικότητες που στερούνται πίνακα στη δευτεροβάθμια εκπαιδευση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ- ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ(ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 25/11)- ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΜΕ:

- ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
- ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/11 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 12.30, ΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ».

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ."



Το ερώτημα είναι: ποιές είναι αυτές οι ειδικότητες που στερούνται πίνακα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Μήπως είναι ειδικότητες χτίστη, ελαιοχρωματιστή, γυψαδόρου, τεχνικού τηλετύπων, ανακυκλωτή προφυλακτικών και άλλες ευφάνταστες ειδικότητες που δημιουργούνται προκειμένου να βολεύονται στη Σιβιτανίδειο όσοι έχουν την κατάλληλη συγγένεια;

Φυσικό είναι λοιπόν όλοι όσοι επωφελούνται τόσες δεκαετίες από το καθεστώς αυτό να μη θέλουν τώρα να αλλάξει!