Friday, December 11, 2009

Αλέξανδρος Ρονιώτης: Άλλος ένας υπέρμαχος της αξιοκρατίας

Το ότι ο χώρος της Πληροφορικής έχει γίνει πεδίο για κάθε είδους διεκδικήσεις δεν είναι καινούριο. Φαίνεται όμως ότι κάθε τόσο καινούριες διεκδικήσεις ξεπροβάλλουν από το πουθενά και καινούριες πριμαντόνες έρχονται στο προσκήνιο.

Η τελευταία από αυτές είναι ο Αλέξανδρος Ρονιώτης, υποψήφιος διδάκτορας στο ΙΤΕ που συνδυάζει την έρευνα στη μοντελοποίηση βιολογικών εργασιών με την έρευνα στην οπτική αναγνώριση χαρακτήρων και ταυτόχρονα φοιτά και στην ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να αξιοποιήσει την έρευνά του σε κάποιο Γυμνάσιο διδάσκοντας πληροφορική.



O πολυπράγμων Αλέξανδρος Ρονιώτης αποφάσισε να ξεκινήσει κινητοποιήσεις για το θέμα της παιδαγωγικής επάρκειας των τμημάτων Πληροφορικής. Το βασικό του πρόβλημα ξεκινά από την αναγνώριση του τμήματος Διδακτικής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του ΠΑΠΕΙ.

Το θέμα του συγκεκριμένου τμήματος θα το αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση. Εκείνο που θα θίξουμε σήμερα είναι η υποκρισία όσων φωνάζουν κατά της αναγνώρισης αυτής, δήθεν στο όνομα του δικαίου και της αξιοκρατίας.

Το υπόμνημα προς διάφορους δημόσιους φορείς κατά της αναγνώρισης αυτής υπογράφεται από διάφορα άτομα, ανάμεσά τους και από τον Κωστίκα Βύρωνα, απόφοιτο Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίας σχολής που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει θέση ούτε στην εκπαίδευση ούτε στην πληροφορική.

Το περίεργο είναι πως ο κ.Κωστίκας Βύρωνας, ένα άτομο που υπογράφει κείμενα που μιλούν για σαφή κριτήρια και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, είναι επίσης και ένας από τους προνομιούχους που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο στη Σιβιτανίδειο. Τι έχει να πει για την πρόσληψή του και για τα μόρια που μαζεύει κάθε χρόνο από εκεί;

Κατά τα άλλα ο Ρονιώτης δεν παραλείπει να ζητάει και διορισμούς πληροφορικάριων στα δημοτικά, προκειμένου ο διορισμός του να είναι πιο εύκολος. Μάλλον ξέχασε να προσθέσει και τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Και άλλη μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Ο δικηγόρος Μιχάλης Τσαγκατάκης που ανέλαβε την υπόθεση τι σχέση έχει με τη Forthnet;