Wednesday, December 30, 2009

Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου, Παρασκευή

Αρκετό καιρό πριν την υπουργοποίησή της, ένα ενδιαφέρον άρθρο έθιξε ακόμα και τώρα άγνωστες λεπτομέρειες για την Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου, Παρασκευή:




Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου, Παρασκευή
Η γνωστή – κατά ΠΑΣΟΚ – Εύη Χριστοφιλοπούλου, ονομάζεται Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου, Παρασκευή.
Σε πολλούς ιστότοπους μπαίνει ένα ερώτημα: Γιατί η συντρόφισσα έχει «απαρνηθεί»-απαλείψει το πατρικό της όνομα;
Αναζητήσαμε την αλήθεια και πραγματικά στην ιστοσελίδα της στο ΠΑΣΟΚ, η συντρόφισσα αποκρύπτει το πατρικό της όνομα.
Δεν το κατανοούμε!
Κι όμως, σύμφωνα με τους νόμους της πατρίδας μας, ειδικότερα το 1983 θεσπίζονται από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου οι μεγάλες αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο, η γυναίκες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κρατούν το πατρικό τους όνομα.
Δεν κατανοούμε εκ νέου την απόκρυψη, ή πιθανή απαίτηση αλλαγής του πατρικού επωνύμου με δικαστική απόφαση.
Γιατί κάποιος δεν θέλει το πατρικό του όνομα;
Επίσης, όταν η κυρία Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου, Παρασκευή σπούδαζε στο Λονδίνο και ήταν στέλεχος, με ενεργή δράση και ρόλο, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε πρόβλημα με το επώνυμό της (Κάλερ).
Για του λόγου το αληθές, μία εκ των πολλών δημοσιεύσεων της, με το πραγματικό της όνομα, βρίσκεται ΕΔΩ.
Βασικά, δεν μας απασχολεί πως ένα στέλεχος της δεξιάς έχει καθήκοντα σκιώδους υπουργού σε ένα σοσιαλιστικό κόμμα. Αυτό είναι σήμερα ένα συνηθισμένο φαινόμενο, ακόμη και στα ανώτερα καθοδηγητικά (επαγγελματικά) στελέχη του λαϊκού κινήματος που ίδρυσε ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου.
Παραμένει, όμως, απορία μας γιατί ένα στέλεχος του σημερινού ΠΑΣΟΚ να ντρέπεται για το πατρικό του επώνυμο!
Ας προσπαθήσουμε να το λύσουμε…
Ας δώσουμε ένα "χέρι" βοήθειας και ενημέρωσης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, συνεχιστή και γιο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Κάθε ερμηνεία ή εξήγηση δεκτή…


Από αυτά εμείς δε θα σταθούμε στο ζήτημα του επωνύμου της νεόκοπης υφυπουργού, αν και η αλλαγή του επωνύμου της σίγουρα δείχνει μία σκοπιμότητα.

Το σημείο στο οποίο θα σταθούμε αφορά το πως κάποια άτομα κάνουν ένα πέρασμα από όλους τους χώρους, με καθαρό γνώμονα το προσωπικό όφελος, αλλά και το πως πολλοί από τους θιασώτες της "δημόσιας δωρεάν παιδείας" προτίμησαν να κάνουν πολυδάπανες σπουδές σε διάφορα μέρη του κόσμου αντί να προτιμήσουν το δημόσιο Ελληνικό πανεπιστήμιο.

Καλό είναι οι αφελείς που συνωστίζονται γύρω από διάφορους φοιτητοπατέρες να καταλάβουν πως τους βλέπουν τα "μαχητικά στελέχη", που με τη μεγαλύτερη ευκολία θα αλλάξουν στρατόπεδο όταν το υπαγορεύσει το προσωπικό τους συμφέρον.