Thursday, December 31, 2009

Παραιτήσεις πρυτανικού συμβουλίου ΕΜΠ: Γελοιότητες αναρχοπρυτάνεων

Με αφορμή τη δίωξη κατά του πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνου Μουτζούρη για την κάλυψη που παρέχει στο Indymedia και την προστασία που παρέχει σε ομάδες που πλήττουν άμεσα την ασφάλεια των πολιτών και αλλοιώνουν τον ακαδημαικό χαρακτήρα που υποτίθεται πως το ΕΜΠ πρέπει να έχει, αρκετοί αναρχοπρυτάνεις δήλωσαν έτοιμοι να παραιτηθούν.

Πρώτος στο χωρό των γιαλαντζί παραιτήσεων ο αρχικαραγκιόζης πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας, ο οποίος θυμίζουμε πως είχε ήδη υποβάλλει την παραίτησή του λιγότερο από έναν χρόνο πριν, όταν χάρη στην ανικανότητά του τα "παιδιά" του Indymedia έβαλαν φωτιά στο κτίριο του Πανεπιστημίου. Όπως όμως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ο Κίττας είναι ακόμα στη θέση του, γιατί φυσικά δεν είναι κορόιδο να χάσει την καρέκλα.

Φυσικά ο λιμοκοντόρος Κίττας δεν παρέλειψε και τις δακρύβρεχτες δηλώσεις, κάνοντας λόγο για "πίκρα", γιατί δεν τον αφήνουν ανενόχλητο να φέρει το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην τελευταία θέση παγκοσμίως.

Βέβαια ο Κίττας ξέχασε να υποβάλλει εκ νέου την παραίτησή του όταν οι σύντροφοί του από το Indymedia κατέλαβαν την Πρυτανεία και της έδωσαν το χαρακτήρα που αρμόζει σε έναν πρύτανη σαν τον Κίττα. Όπως επίσης ξέχασε να την υποβάλλει για το ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα η αισχρή εικόνα της Πρυτανείας προσβάλλει όλη τη χώρα και τη διασύρει σε όλο τον κόσμο.

Ο έτερος κηφήνας Μουτζούρης δεν παρέλειψε με τη σειρά του να κάνει αρκετές δηλώσεις προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κατασπατάληση των χρημάτων του δημοσίου για τη φιλοξενία εγκληματικών οργανώσεων:




«Να έχουμε φάει τη ζωή μας, να προσπαθούμε να προφυλάξουμε με κάθε τρόπο τα Ιδρύματα και να αποδεικνύεται ότι για όλα φταίνε οι πανεπιστημιακοί»


Όποιος θέλει να διαπιστώσει με ποιό τρόπο προφυλάσσει ο κάθε Μουτζούρης τα ετοιμόροπα κτίριά του δεν έχει παρά να πάει στο ΕΜΠ και μετά να το συγκρίνει πχ με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης.

Φαίνεται όμως ότι το Indymedia έχει πολλούς θαυμαστές, που άλλωστε έχουν δηλώσει ότι το στηρίζουν:


«Μάλιστα οι διωκτικές αρχές επανειλημμένα μου έχουν πει ότι ευτυχώς που υπάρχει αυτό το σάιτ και ενημερωνόμαστε»


Και για όσους πιστεύουν τις εξαγγελίες του ΓΑΠ περί νέου τρόπου διακυβέρνησης, η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου προκατέλαβε την όποια δικαστική εξέλιξη, δηλώνοντας πως οι πρυτανικές αρχές δε χρειάζεται να ελεγχθούν για τίποτα.

Το ότι ο Μουτζούρης ενεργεί ως ψευδόμενος πολιτικάντης φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκανε στα Νέα στις 30/11/2009, όπου δήλωσε πως η λειτουργία του Indymedia μέσα στο ΕΜΠ "άρχισε μετά από αίτημα μελών της πολυτεχνειακής κοινότητας", ενώ πριν λίγο καιρό οι πρυτανικές αρχές δήλωναν πως δεν ξέρουν που βρίσκονται οι servers του Indymedia μέσα στο ΕΜΠ!

Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί οι συνεχιστές της συνεχούς ολίσθησης του δημοσίου πανεπιστημίου είναι ταυτόχρονα και εκείνοι που πρωτοστατούν ενάντια στην ύπαρξη ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα...