Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε μπαίνουν στον κόπο να ζητήσουν άδεια ασκήσεως έργου προκειμένου να επωφεληθούν από το νοσηρό καθεστώς που διέπει την ανάθεση ωρομισθιών, και φυσικά κανένας από τους ιθύνοντες δε δείχνει να ενοχλείται ιδιαίτερα. Οπότε η απόφαση κάποιων διευθύνσεων όπως αυτής της Ημαθίας να δημοσιοποιήσουν κιόλας τις σχετικές αποφάσεις αποτελεί μάλλον παραφωνία, που όμως δίνει την ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα.
Βλέπουμε λοιπόν τα ΚΕΕ, σχολές ΟΑΕΔ και ΣΔΕ να προσλαμβάνουν αναπληρώτριες καθηγήτριες ξένων γλωσσών. ’ραγε δεν υπήρχαν άνεργοι με πτυχίο ξένης φιλολογίας για να προσληφθούν; Στη μία περίπτωση μάλιστα, η αιτούσα προσλαμβάνεται σε δύο ωρομισθίες για να διδάξει Αγγλικά, λες και σπανίζουν οι απόφοιτοι Αγγλικής φιλολογίας που δεν απασχολούνται σε σχολεία.
Βλέπουμε επίσης το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ να προσλαμβάνει διορισμένους δασκάλους. Αυτή είναι η συνεισφορά της ΓΣΕΕ(!) στην καταπολέμηση της ανεργίας;
Στην περίπτωση της ΓΣΕΕ θα πρέπει να θυμίσουμε και μία παλιά ιστορία, αυτή του ΚΕΚ της ΓΣΕΕ, όπου και εκεί η ΓΣΕΕ φρόντισε οι έχοντες να αποκτήσουν περισσότερα!
Καλό είναι να βλέπουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με ποιόν τρόπο τους συμπαραστέκονται τόσο οι μόνιμοι όσο και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που κατά τα άλλα υποτίθεται πως βρίσκονται στο πλευρό τους.
Και οι περιπτώσεις αυτές που αναφέραμε είναι μόνο ενδεικτικές, καθώς υπάρχουν άπειρες αντίστοιχες περιπτώσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα!