Sunday, April 17, 2011

Ο νέος Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου και το opengov

Είχαμε υποσχεθεί πως θα παρακολουθήσουμε το θέμα της τοποθέτησης Γενικού Διευθυντή στη Σιβιτανίδειο. Το καλοκαίρι υπήρξε προκήρυξη για τη θέση, η οποία ζητούσε συγκεκριμένα προσόντα, και είχαμε αναρωτηθεί για το αν θα τα έχει το άτομο που θα επιλεγεί.

Στη συνέχεια, είδαμε για αρκετούς μήνες στη θέση του Γενικού Διευθυντή το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου, Αλέξιο Καπόπουλο, Γυμνασιάρχη.

Στα μέσα Φεβρουαρίου τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής με απόφαση της Διαμαντοπούλου:

"Ο Νομικός - Οικονομολόγος Παπαδόπουλος Νικόλαος , διορίζεται Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου."


Το ερώτημα είναι αν τα πρόσωπα αυτά κάλυπταν επαρκώς τις προϋποθέσεις που όριζε η προκήρυξη (για παράδειγμα: εμπειρία στις διεθνείς συνθήκες της τεχνικής εκπαίδευσης) και με ποιά διαδικασία και ποιοί τους επέλεξαν. Για το τελευταίο θα υποκριθούμε πως δεν ξέρουμε ότι τους επέλεξε η Διαμαντοπούλου.

Δε γνωρίζουμε προς το παρόν αν ο Νικόλαος Παπαδόπουλος είχε υποβάλλει αίτηση και βιογραφικό το καλοκαίρι σύμφωνα με τη διορία που όριζε η προκήρυξη, πάντως τα πράγματα δείχνουν πως οι εξαγγελίες του Jeffrey και της Bilderberg για διαφάνεια ήταν μάλλον για τα μάτια του κόσμου.

Θα επανέλθουμε στο θέμα.