Thursday, April 21, 2011

Κάλερ-Διαμαντουέτα: Αντιρίξ και Συμφωνίξ

Για μία ακόμα φορά οι πολιτικάντισες Κάλερ και Διαμαντουέτα απέδειξαν πως εμπαίζουν την κοινή γνώμη με κενές βαρύδγουπες ανακοινώσεις για θέματα που αφορούν μία πραγματικότητα για την οποία δεν έχουν ιδέα. Και πως να έχουν άλλωστε, καθώς η πραγματικότητα που μεταφέρει ο κανακάρης της Διαμαντοπούλου από το ΙΒ δεν έχει μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα του μέσου δημόσιου σχολείου.

Πρώτα είχαμε την ανακοίνωση της Διαμαντοπούλου όπου κατακεραύνωνε το καθεστώς ανομίας που διέπει τα δικαιολογητικά των απουσιών των μαθητών του σχολείου. Έλεγε (τότε) η νομιμόφρων υπουργός πως δεν είναι δυνατό οι νέοι να μαθαίνουν από τα πρώτα βήματα της ζωής τους πως μπορούν να λαμβάνουν ψευδή πιστοποιητικά για να δικαιολογούνται παρανόμως οι απουσίες τους, και η ίδια δε θα επέτρεπε τη συνέχιση του άνομου καθεστώτος.

Μετά από αρκετούς μήνες, βλέπουμε μία πολύ διαφορετική εικόνα. Ο μαθητοπατέρας βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Ζιώγας ρωτά στη βουλή για το θέμα της καταδίκης δεκάδων καθηγητών του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών για παράνομη δικαιολόγηση απουσιών μαθητών. Η απάντηση της υφυπουργού Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου, την οποία και μπορείτε να ακούσετε στο σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση της βουλής, είναι πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε ο πρώην διευθυντής του σχολείου που κατήγγειλε το γεγονός να παύσει να είναι σχολικός σύμβουλος, ενώ τον χαρακτηρίζει επιθετικά ως επιθεωρητιστή και δικομανή.

Αυτή είναι λοιπόν η αποφασιστικότητα των δύο γηραιών παλλακίδων της Μπίλντερμπεργκ για την πάταξη του καθεστώτος ανομίας γύρω από τη δικαιολόγηση των απουσιών;

Η ιστορία αυτή αποδεικνύει δύο πράγματα για τις δύο "κυρίες": Ότι εξαγγέλουν ότι ακούγεται πιασάρικο χωρίς να γνωρίζουν έστω και επιφανειακά για τι πράγμα μιλάνε, και ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν τίποτα προς το καλύτερο.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Η Κάλερ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι για όλα αυτά φταίει η αναξιοκρατική και κομματικοκρατούμενη διαδικασία επιλογής σχολικών συμβούλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, οπότε και θα τους αλλάξει όλους ώστε να βολέψει τους εκλεκτούς της δικής της κυβέρνησης.