Saturday, August 7, 2010

Η ΑΓΡΟΓΗ και ο ΟΕΕΚ

Υπάρχει μία αξιοσημείωτη επιμονή του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της ΑΓΡΟΓΗΣ. Και όχι άδικα, καθώς τα πράγματα δείχνουν ότι το τραπέζι ήταν πλούσιο:

"Η ΑΓΡΟΓΗ είχε αρχικά μισθολόγιο ύψους 450.000 ευρώ και με το που ανέλαβε ο κ. Χατζηγάκης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έφτασε τα 9,5 εκατ. ευρώ. Στα 1,050 εκατ. ευρώ ανέρχονταν οι μισθοί 70 εξαφανισμένων υπαλλήλων στο αγροτικό κανάλι του υπουργείου.

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις του κ. Καρχιμάκη, παρόντος του κ. Χατζηγάκη στην εκπομπή, συνεχίστηκαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δηλώνει ότι διαπιστώθηκε πως η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της ΑΓΡΟΓΗ κ. Αδαμόπουλου που είχε μισθό 5.000 ευρώ, το 2007 ανέθεσε στον... εαυτό της την αξιολόγηση ακινήτου στην Πιερία και έλαβε ως αμοιβή 73.000 ευρώ. Υποστήριξε ακόμη ότι διευθυντής των ΕΛΓΑ βρέθηκε να παίρνει μισθό 10.000 ευρώ."


Η υπόθεση δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν πανεπιστημιακό:

"Το όργιο των αυθαίρετων προσλήψεων έγινε μάλιστα προσπάθεια να καλυφθεί με γνωμάτευση του καθηγητή της Νομικής Σπ. Φλογαΐτη, στον οποίο προσέφυγε η διοίκηση της εταιρείας ΑΓΡΟΓΗ τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, προκειμένου να αποσείσει τις ποινικές ευθύνες της. Σύμφωνα με ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο καθηγητής Φλογαΐτης γνωμάτευσε θετικά υπέρ των 273 παράνομων προσλήψεων «δικών μας παιδιών» στην εταιρεία και έλαβε ως αμοιβή 25.000 ευρώ!"


Από το χορό δε θα μπορούσε να λείπει ο νεόκοπος γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος απάντησε στο σκάνδαλο κάνοντας λόγο για 35.000 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που η ΝΔ αποκατέστησε:

"Να επανεξεταστούν όλοι από το 2004 και μετά. Και οι 35.000 και οι 269, με κριτήρια ΑΣΕΠ"


Φυσικά ο πονηρός επαρχιώτης ξέρει τι λέει, καθώς η ΝΔ μπορεί όταν ανέλαβε την εξουσία να απέλυσε πολλούς συμβασιούχους, αλλά με κάποια κριτήρια εξασφάλισε το μέλλον για κάποιους από αυτούς. Και έρχεται τώρα, που η ΝΔ δεν είναι πλέον στην εξουσία, ο μαυρογιαλούρος Αρκάς να απαιτεί να περάσουν όλοι αυτοί από ΑΣΕΠ!

Μέσα σε όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά να εξαγγέλει την εισαγγελική έρευνα για τις κάθε λογής παράνομες προσλήψεις.

Μήπως όλα αυτά θυμίζουν κάτι;

Και συγκεκριμένα το σκάνδαλο του ΟΕΕΚ;

Με τον ίδιο τρόπο είχαν εξαγγελθεί και για τον ΟΕΕΚ εισαγγελικές παρεμβάσεις, κι όμως, μετά από τόσα χρόνια, τίποτα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τις έρευνες που υποτίθεται πως έγιναν. Κι αφού για λίγο καιρό τα δύο κόμματα αντάλλαξαν κατηγορίες για το ποιός έβαλε τους περισσότερους συγγενείς του, η σιωπή κάλυψε το σκάνδαλο!

Ποιά είναι η διαφορά του σκανδάλου του ΟΕΕΚ με το σκάνδαλο της ΑΓΡΟΓΗΣ; Και στον ΟΕΕΚ κάποιοι βρέθηκαν να έχουν θέσεις από το πουθενά, να απολαμβάνουν μισθούς χωρίς να παράγουν τίποτα, να αναθέτουν στον εαυτό τους και στους συγγενείς και φίλους εικονικές διδασκαλίες μαθημάτων, να διοργανώνουν πολυδάπανες "ημερίδες". Και εκεί οι απαντήσεις ήταν ίδιες με αυτές που έδωσε ο Χατζηγάκης για την ΑΓΡΟΓΗ, και οι πολιτικοί που ήταν υπεύθυνοι ουδέποτε έδωσαν εξηγήσεις. Γιατί δεν απαντάει ο Ευθυμίου που τώρα επιζητεί διεθνή καριέρα(!); Γιατί δεν απαντούν ο Σουφλιάς και ο Παπανδρέου που διετέλεσαν Υπουργοί Παιδείας; Γιατί δεν απαντά ο Λυκουρέντζος που το κόμμα του τότε στηλίτευε τις προσλήψεις στον ΟΕΕΚ και που διετέλεσε διευθυντής σε ιδιωτικό ΙΕΚ; Γιατί δε σχολιάζει η Κατερίνα Παπακώστα που διετέλεσε νομικός σύμβουλος στον ΟΕΕΚ;

Είναι λοιπόν υποκριτική η στάση των κομμάτων για την ΑΓΡΟΓΗ, καθώς πριν από την ΑΓΡΟΓΗ υπήρχαν κι άλλες ΑΓΡΟΓΕΣ για τις οποίες ποτέ δε δόθηκαν απαντήσεις.