Sunday, August 8, 2010

Η Αριάδνη Πάγκαλου και το κρατικό πανεπιστήμιο

Η ιστορία του βολέματος της κόρης του Πάγκαλου δε θα μπορούσε παρά να είναι αντάξια του βάρους του εγγονού του γραφικού δικτάτορα.

Πρώτα ο πατέρας της φρόντισε να την πάρει στο βουλευτικό του γραφείο. Στη συνέχεια έκανε χρήση της διάταξης που επέτρεπε το διορισμό των τσιρακιών των βουλευτών, οπότε και την έκανε υπάλληλο της Βουλής. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετά καλό για την Αριάδνη Πάγκαλου, η οποία προτίμησε να πάρει μετάταξη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Τελικά η Αριάδνη Πάγκαλου, η οποία μοιάζει στον ευτραφή πατέρα της, κατέληξε με κάποιον τρόπο στη χορωδία του Δήμου Αθηναίων, όπου διορίστηκε και ο σύζυγός της. Στην έκβαση αυτή, η οποία έλαβε χώρα επί ΝΔ, καθοριστικός ήταν ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη, εξαδέλφης της τελευταίας συζύγου του Πάγκαλου.

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα αναρωτηθεί γιατί οι γραμματείες των κρατικών πανεπιστημίων λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούν, δεν έχει παρά να αναρωτηθεί γιατί τις προτιμούν οι γόνοι και οι σύζυγοι των μεγαλόσχημων: Γιατί εκεί μπορούν να βρουν καταφύγιο οι αργόσχολοι χωρίς να πρέπει να λογοδοτήσουν σε κανέναν για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που παρατηρούνται έξω από κάθε γραμματεία τις λίγες ώρες που λειτουργεί.

Βέβαια η Αριάδνη Πάγκαλου ήθελε να γίνει λυρική τραγουδίστρια. Εκεί που κάποιος άλλος νέος με ταλέντο στη μουσική θα θεωρείτο ψώνιο από το υπάρχον κατεστημένο, το ίδιο κατεστημένο φροντίζει ώστε γόνοι σαν την Αριάδνη Πάγκαλου να έχουν κάθε ευκαιρία σταδιοδρομίας, και φυσικά τις κατάλληλες αργομισθίες ώστε να μπορούν να επιδοθούν στις καλλιτεχνικές ασχολίες τους χωρίς τις μαύρες σκέψεις του βιοπορισμού και του καθημερινού κάματου.

Φυσικά οι υπόγειες διαδρομές δε σταματούν εδώ, καθώς ο Πάγκαλος προετοιμάζει τη σύζυγό του για δήμαρχο με τη συνεργασία του ΛΑΟΣ. Η προσπάθεια για ανάδειξη της Χριστοφάκη σε δήμαρχο Σαρωνίδας δείχνει να είναι υπερκομματική, καθώς ακόμα και ο Jeronimo Liapi έδωσε την ευλογία του, όμως η συναίνεση του ΛΑΟΣ δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν.

Και αυτό γιατί και στο ΛΑΟΣ ξέρουν από τέτοια κόλπα: Τη στιγμή που ο λιποτάκτης πατριώτης Αϊβαλιώτης βγήκε βουλευτής, η σύζυγός του Νάνσυ Γιούτσου, υπάλληλος του ΕΜΠ, βρήκε το δρόμο για το Πολιτικό Γραφείο του Νικήτα Κακλαμάνη!

Επιστρέφοντας στον Πάγκαλο, αξίζει να αναφέρουμε τα κριτήρια με τα οποία τοποθετήθηκαν τα κομματόσκυλα της αυλής του σε θέσεις, χωρίς να τους ζητήσει κανείς να προσκομίσουν τα πτυχία τους:

"Γενικό Νοσοκομείο «Θριάσιο» Δυτικής Αττικής.
Σε πια γούρνα έπεσε το προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ περί αρίστων και όχι αρεστών;

Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου, Σταυρούλα Δήμου, η επονομαζόμενη ΜΑΜΑ, απόφοιτος Λυκείου, Δημόσιος Υπάλληλος, Αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, στενή συνεργάτης - κομματάρχης του κυρίου Παγκάλου στη Δυτική Αττική.

Μέλος Δ.Σ. του νοσοκομείου, Τσίγκος Αθανάσιος, απόφοιτος Λυκείου, αρτοποιός (διατηρεί αρτοποιείο στον Ασπρόπυργο), κομματάρχης του κυρίου Παγκάλου, δημόσιες εμφανίσεις, τραπέζια κτλ. με τον κύριο Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Μέλος Δ.Σ. του νοσοκομείου, Φιλιππής Φίλιππος απόφοιτος Λυκείου υπάλληλος στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Επισυνάπτω τον σύνδεσμο.
http://www.thriassio-hosp.gr/index.cfm?Level1=2&Level2=1&Level3=0&Level4=0

Αγαπητέ κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,
μετά απ’ όλα τα παραπάνω πως να μην μεταναστεύσουν κατά εκατοντάδες ειδικευμένοι άνθρωποι με masters και διδακτορικά.
Τι μπορεί να τους κρατήσει στην Ελλάδα;
Με αυτούς τους τρόπους που μετέρχεστε περιμένετε να ανακάμψει η Ελλάδα; Αρτοποιοί και γραμματείς να είναι αρμόδιοι για την εύρυθμη λειτουργία νοσοκομείων; Με προσόντα που απέκτησαν στο λύκειο; Απορώ γιατί όλοι εμείς οι υπόλοιποι δώσαμε τα ωραία μας λεφτά και σπαταλήσαμε τόσα χρόνια σε σπουδές για να καταντήσουμε σήμερα Φιλιππινέζες αρτοποιών και γραμματέων... "