Thursday, August 19, 2010

Ο μεντορας και η αξιοκρατία στην αυλή της Υπουργού

Διδάσκοντας με το παράδειγμά της, όπως κάθε πραγματικός ηγέτης, η Άννα Διαμαντοπούλου φροντίζει να δώσει μία γεύση του τι ακριβώς σημαίνει ο θεσμός του "μέντορα" μέσω των ατόμων που η ίδια με προσωπική της ευθύνη επέλεξε για να στελεχώσει τόσο το γραφείο της όσο και διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου της.

Διαβάζουμε λοιπόν για την αξιοκρατία στο περιβάλλον της Υπουργού:


"Συμβουλή προς Άννα Διαμαντοπούλου: Μαθαίνουμε ότι η Υπουργός Παιδείας και η Διευθύντρια του Γραφείου της κα Λόκανα έχουν παρτίδες με διοικητική υπάλληλο, την οποία αναβάθμισαν σε υψηλόβαθμη θέση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαρούσι και όπως μας μεταφέρουν υπάλληλοι από τον όροφο του υπουργικού γραφείου η συγκεκριμένη κυρία φέρεται να στοχοποιεί εκπαιδευτικούς εκτελώντας συμβόλαια ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μαζί τους...

Μαθαίνουμε επίσης ότι το γραφείο της Άννας συμβουλεύεται τυφλά την εν λόγω υπάλληλο, την οποία όσοι πέρασαν από το Υπουργείο την είχαν απομονώσει λόγω των ύποπτων κινήσεών της στο παρασκήνιο. Το ίδιο μάλιστα υψηλόβαθμο στέλεχος ήταν αποσπασμένος επί χρόνια στις Βρυξέλλες, οπου ακόμα τη θυμούνται με τα χειρότερα λόγια για τις ραδιουργίες της. Μήπως η κ. Διαμαντοπούλου και η Διευθύντρια της κ. Λόκανα πρέπει να είναι πιο προσεχτικές στο ποιον εμπιστεύονται στο Υπουργείο;... Θα επανέλθουμε... "



Και η συνέχεια της υπόθεσης:


"Από το μεσημέρι η διευθύντρια της Υπουργού Παιδείας κα Λόκανα άρχισε τα τηλέφωνα δεξιά και αριστερά. Άνθρωπος του περιβάλλοντός της μας είπε ότι έπαθε "εγκεφαλικό" μόλις διάβασε την ανάρτηση του fimotro για την υψηλά ιστάμενη υπάλληλο...
πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που κατοικοεδρεύει στον πρώτο όροφο του Υπουργείου και φέρεται να εισηγείται στο γραφείο της Υπουργού απειλές, καρατομήσεις και διώξεις εκπαιδευτικών σε ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Εμείς απλά συμβουλέψαμε την Άννα Διαμαντοπούλου να προσέχει γιατί οι φήμες που κυκλοφορούν λένε ακόμα για λίστες με συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, είτε πράσινοι είτε γαλάζιοι, τους οποίους η εν λόγω εκ Βρυξελλών διοικητική υπάλληλος θέλει να "καθαρίσει". Η υπόθεση έχει βάθος και καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι όσο το γραφείο της Άννας, με πρώτη και καλύτερη τη διευθύντριά της κα Λόκανα, επιμένει να υπακούει τυφλά στις εισηγήσεις της συγκεκριμένης υπαλλήλου με τα αρχικά του ονόματος της Α.Γ., τόσο η Υπουργός μπαίνει μέσα στο κάδρο των σφοδρών αντιδράσεων που θα ξεσηκωθούν οσονούπω από εκπαιδευτικούς... Άννα το νου σου... Εμείς πάντως τη συμβουλή τη δώσαμε και αμαρτία ουκ έχουμε! Θα επανέλθουμε... "