Saturday, August 21, 2010

Άννα Διαμαντοπούλου: Η υπουργός που φοβόταν τους υφισταμένους της

Φαίνεται πως ο κατήφορος της επίδοξης Σενγκολέν δεν έχει σταματημό, καθώς η συνέντευξη που έσπευσε να διατυμπανίσει με στόμφο η Άννα Διαμαντοπούλου μετατράπηκε σε άτακτη οπισθοχώρηση προς τις Βερσαλλίες, όπου την περίμενε ο βασιλικός σύζυγος και τρωγλοδύτης της Κτηματολόγιο ΑΕ και ο μικρός πρίγκηπας που παρακολουθεί το ΙΒ ώστε να μη χρειαστεί να πάει στο δημόσιο πανεπιστήμιο μαζί με τα λαϊκά στρώματα. Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τη Δευτέρα 3 Μαϊου 2010, χιλιάδες SMS από το υπουργείο Παιδείας
ενημέρωσαν τους ψηφοφόρους να συντονιστούν με το τηλεοπτικό κανάλι κρατικής προπαγάνδας ώστε να θαυμάσουν τη γηραιά υπουργό και τις βαρύγδουπες πομφόλυγες που συνηθίζει να εκτοξεύει:


"Η Υπουργός Παιδείας απόψε στις 22:00 στη ΝΕΤ στην εκπομπή Προσκήνιο". Αυτό είναι το γραπτό sms που φεύγει σε κινητά όχι μόνο δημοσιογράφων αλλά σε λίστες χιλιάδων κινητών εκπαιδευτικών με αποστολέα το "YP_PAIDEIAS", δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας.
Θα μας απαντήσει άραγε ποτέ η με ύφος 100 καρδιναλίων κυρία Διαμαντοπούλου που υποτίθεται ότι κόπτεται για τις περικοπές δαπανών στο Υπουργείο της, για ποιο λόγο διαφημίζει την αποψινή της παρουσία στη ΝΕΤ μέσω του Κέντρου μηνυμάτων του Υπουργείου Παιδείας;
Για ποιο λόγο είμαστε υποχρεωμένοι μέσα σε τέτοια κρίση να πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι τη ρεκλάμα της κυρίας Διαμαντοπούλου, η οποία θα έπρεπε άμα ήθελε να ενημερώσει τους ψηφοφόρους της να βάλει το πολιτικό της γραφείο να τα πληρώσει!


Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στο πλήθος σχολίων της συγκεκριμένης ανάρτησης, το μόνο θετικό σχόλιο για την τοποτηρήτρια της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ανήκει στον Παναγιώτη Μπαζιωτόπουλο, κρατικοδίαιτο "στέλεχος" που θεώρησε καλό να εκδηλώσει την πίστη του στην υπουργό όπως ένας λακές στο αφεντικό του.



Η μικρή σοσιαλήστρια που δε χρειάστηκε να δουλέψει ποτέ στη ζωή της είχε την εντύπωση πως θα επιδοθεί σε έναν μονόλογο από αυτούς που συνηθίζουν οι πολιτικοί, χωρίς ουσιαστικό αντίλογο. Άλλωστε, καμία από τις γελοίες αποφάσεις που πήρε μέχρι τώρα δεν ήταν αποτέλεσμα διαλόγου και προτάσεων. Τα σχέδια όμως αυτή τη φορά της τα χάλασαν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι και συγκεντρώθηκαν έξω από το μέγαρο της ΕΡΤ με σκοπό να απαιτήσουν τη συμμετοχή τους σε δημόσιο διάλογο για τα θέματα της παιδείας.

Η γηραιά αυτοκράτειρα δε δίστασε να καλέσει τα ΜΑΤ προκειμένου να κτυπήσουν και να τραυματίσουν τους διαδηλωτές, ενώ αυτή αμέριμνη έδινε συνέντευξη επαναλαμβάνοντας τα γνωστά τσιτάτα που αποτελούν το τυπικό της ρεπερτόριο ("πρώτα ο μαθητής", "αποφασίζουμε πως θέλουμε τον εκπαιδευτικό, με το πιστοποιητικό του, τον μέντορά του" κ.ο.κ.). Όμως η οργή των αδιόριστων εκπαιδευτικών ήταν τόση που το πλήθος εισήλθε μέσα στο κτίριο και έφτασε μέχρι το στούντιο των ειδήσεων, προξενώντας τρόμο στην κρατικοδίαιτη Μαρία Χούκλη.



Την ίδια ώρα, οι φουσκωτοί φυγάδευαν την παλιμπαιδίζουσα γηραιά υπουργό από την πίσω πόρτα, από όπου έφυγε έντρομη φτάνοντας στο έσχατο σημείο κατάντιας για υπουργό, να δραπετεύει πανικόβλητη προκειμένου να αποφύγει τα αμείλικτα ερωτήματα των υφισταμένων της.

Σχετικά βίντεο και σχολιασμός

Φωτογραφίες από την είσοδο στο μέγαρο της ΕΡΤ

Φυσικά η Μαρία Χούκλη, το golden girl των 500.000 ευρώ, δεν παρέλειψε να σχολιάσει αρνητικά την είσοδο των κολίγων, καθώς έγιναν αιτία να αποκαλυφθεί το εύρος της περιφέρειάς της, την οποία και ο Ελληνικός λαός κυριολεκτικά χρυσοπληρώνει:



Ενδιαφέρον για το ποιόν της Χούκλη έχει και η τοποθέτηση της Φωτεινής Πιπιλή:


"Ε, όχι. Από τη Μαρία Χούκλη δεν περίμενα ανάμειξη σε πολιτικά θέματα και μάλιστα με μονόπλευρη άποψη. Ο λόγος, όταν εγώ επί παντοδυναμίας τής νεοδημοκρατικής ΕΡΤ- Παναγόπουλου- Ρουσόπουλου και...Χούκλη, ως δημοσιογράφος, μετά από μόλις έξι μήνες ανάληψη πρόσκαιρης εκπομπής κατήγγειλα τις σπατάλες, τα σκάνδαλα, τις γιουροβιζιονικές αηδίες και την παρεϊτσα όλων τους, ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΑ και έφυγα- χάνοντας τη δουλειά μου, δέν είδα από την πλευρά της ΚΑΜΙΑ συμπαράσταση.
Μάλιστα, όταν την πέτυχα στο Κολωνάκι, λίγες μέρες μετά και τη...
ρώτησα, "καλά ρε Μαρία,πώς αντέχεις αυτό το σύστημα όπου κουμάντο κάνουν οι χρυσοπληρωμένοι συνδικαλιστές και η ρουσοπουλική παρέα, πώς και δέν άκουσες τον πόλεμο που μου έκανε το σύστημα ΕΡΤ μου απάντησε "δέν γνωρίζω τίποτε, δέν ανακατεύομαι". Ε βέβαια,όταν χρυσοπληρώνεσαι μόνον από το Δημόσιο, ξέρεις πώς να το ξεπληρώνεις! Αυτά. Τις λεπτομέρειες τής τρανταχτής αποχώρησής μου από τη νεοδημοκρατική ΕΡΤ- τουλάχιστον στη συνέντευξή μου τότε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, σίγουρα θα την είχε διαβάσει. Γιατί όταν ο κόσμος βρίζει -ακόμα και μένα- "φέρτε πίσω τα κλεμμένα" σίγουρα εννοεί και την ΕΡΤ καί τους τρελούς, διαχρονικά μισθούς των καρεκλοκένταυρών της!
Δηλώνω ευθαρσώς. Ανέκαθεν ήμουν εναντίον του σάπιου Δημόσιου τομέα και των διορισμών από το παράθυρο πού μας κατάντησε εδώ- μη γελιέστε- το μέλλον των νέων Ελλήνων το έκλεψαν οι διορισμοί και οι σπατάλες. Άλλωστε, είναι -μεταξύ άλλων - και από τούς λόγους πού η Ν.Δ αποδοκιμάστηκε στις εκλογές. Γιατί άλλα πιστεύαμε, άλλα τάξαμε και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του Προγράμματος τής Ν.Δ υπουργοί άλλα έκαναν. Βασικά...συνέχισαν να σπαταλούν και να διορίζουν. Μαζί σας είμαι. Αλλά ας κάνει , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αυτοκριτική και ο Παπανδρέου για την κατάντια πού άρχισε να δημιουργείται από τον πατέρα του. Ας παραδεχθεί ότι επί Υπουργίας του στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κατασπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για...Μ.Κ.Ο των φίλων του και μελών τής οικογένειάς του."


Το περιστατικό κατέδειξε πολλά ενδιαφέροντα σημεία. Και το κυριότερο είναι η απόσταση που χωρίζει τους ανθρώπους της Bilderberg και της εξουσίας από τον πολύ κόσμο, και που έχει ως αποτέλεσμα να επιζητούν το μονόλογο και την προστασία των ΜΑΤ. Γιατί απλούστατα η υπερόπτις Αννούλα δεν είναι σε θέση να κάνει διάλογο για τα θέματα της παιδείας, γιατί απλούστατα τα όσα γνωρίζει για την παιδεία προέρχονται από την εμπειρία της από τη φοίτηση του γιού της στο πρόγραμμα του ΙΒ και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που ζει ο απλός κόσμος.