Saturday, September 11, 2010

Προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο και φωτογραφικές προκηρύξεις

Αυτή τη φορά δε θα αναφερθούμε στο θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών, αλλά στην πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, για τον οποίο η σχετική ανακοίνωση ορίζει ότι πρέπει να διαθέτει:

"α) Πτυχίο Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής.

β) Εμπειρία στη διεύθυνση Οργανισμών ή Υπηρεσιών και γνώση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

γ) Γνώσεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και ιδιαίτερα του συστήματος της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

δ) Γνώση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων και προοπτικών με ιδιαίτερη βαρύτητα της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και γνώση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

ε) Επαρκή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, από αυτές που χρησιμοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιλογή του Γενικού Διευθυντή γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, το οποίο συνεκτιμά τυχόν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών σχετικά με τη Διοίκηση και τα εκπαιδευτικά συστήματα, την επαγγελματική και επιστημονική δραστηριότητα, όπως ο Νόμος ορίζει, καθώς και τυχόν εμπειρία στη διοίκηση και οργάνωση εκπαιδευτικών οργανισμών, Ιδρυμάτων κλπ."


Καθώς όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει "γνώση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης", γίνεται άμεσα αντιληπτό το βασικό προσόν που θα διαθέτει ο νέος Γενικός Διευθυντής. Το θέμα σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον.