Thursday, September 30, 2010

Πότε οι σπουδές έχουν αντίκρυσμα

Ενώ οι εφημερίδες γράφουν άρθρα επί άρθρων για το ποιές σπουδές έχουν αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας, οι πολιτικοί φαίνεται πως πάντα γνωρίζουν τα μυστικά καλύτερα:


"Η Goldman Sachs έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας με τα περίφημα swaps του 2001 και είναι επόμενο οτιδήποτε κινείται γύρω από τον ξένο οίκο να κεντρίζει την προσοχή όλων μας. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τον Σπύρο Αλογοσκούφη, γιο του Γ. Αλογοσκούφη, πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που αποχώρησε από τη θέση του τον Ιανουάριο του 2009. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο Σπύρος Αλογοσκούφης εργαζόταν από την άνοιξη του 2009, και πιθανόν συνεχίζει να εργάζεται, στην Goldman Sachs στην Ασία. Φέρεται να ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες (dealings) σε συμβόλαια futures. Σημειώνεται ότι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Yale και έχει κάνει τουλάχιστον ένα καλοκαίρι πρακτική (intership) στην Goldman Sachs, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής. "


Είναι ενδιαφέρον το πως πολλοί αφελείς νέοι προσπαθούν να κάνουν αντίστοιχες σπουδές για να καταλήξουν να ικετεύουν για οποιαδήποτε εργασία, αλλά ο υιός Αλογοσκούφης κατάφερε να κάνει καρίερα στον αμαρτωλό οίκο. Ο σωτήρας της εθνικής οικονομίας δεν έστειλε το γιό του στο δημόσιο πανεπιστήμιο του οποίου είναι καθηγητής, αλλά αντίθετα φρόντισε για τη σωστή τοποθέτησή του, στην οποία υποπτευόμαστε ότι κάποιο ρόλο θα έπαιξαν οι σωστές γνωριμίες.