Sunday, September 12, 2010

Πολύτεκνοι: Άλλη μία προνομιούχος κάστα της εκπαίδευσης

Με μεθόδους που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και από άλλες προνομιούχες κάστες της εκπαίδευσης, οι πολύτεκνοι δε σταματούν στιγμή να πιέζουν για την προνομιακή τους μεταχείριση. Ενδεικτικά των πολιτικάντικων μεθοδεύσεών τους και του τρόπου με τον οποίο συνεχώς προσεγγίζουν διάφορα πολιτικά πρόσωπα είναι τα όσα οι ίδιοι ομολογούν σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος:

"Συνάδελφοι, σήμερα 22 Ιουλίου έγινε συνάντηση της Ε.Ε της ΑΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ κ. Β. Κουλαϊδή μετά από αίτημα μας.

Έγινε μία πολύ καλή συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα επί όλων των θεμάτων που μας απασχολούν (αλλά σύντομη, γιατί είχε έκτατη σύσκεψη ) και του επιδόθηκε το παρακάτω Υπόμνημα μας.

Ο κ. Γενικός μας τόνισε:
1. Ότι φέτος οι συνολικοί διορισμοί εκπαιδευτικών θα είναι περί τους 3000 και θα λειτουργήσει το 60 και 40% από τους πίνακες.
2. Ο αριθμός των διοριζομένων, από τον Πίνακα των:

« γονέων περισσοτέρων των τριών τέκνων…», θα είναι αναλογικός με τον αριθμό από τους λοιπούς Πίνακες των ειδικών κατηγοριών… και δεν θα είναι 10 ή 30, αλλά πολλοί περισσότεροι και θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να ικανοποιηθείτε, αλλά δεν είμαι σε θέση να σας πω τον αριθμό τώρα… και σας διαβεβαιώνω ότι ο Πίνακας σας θα εξαντληθεί, αφού θα απορροφηθούν όλοι φέτος και του χρόνου(εντός 2 ετών).

Ζητήσαμε έγγραφη δέσμευση γι αυτό… αλλά μας είπε ότι δεν μπορεί να μας δώσει, αλλά προφορικά το εγγυάται... "


Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι γενικοί γραμματείς δίνουν υποσχέσεις σε όσους πιέζουν έχοντας μεγάλο αριθμό ψήφων να προσφέρουν σε αντάλλαγμα.

Υπενθυμίζουμε ότι η συντεχνιακή πολιτική των διαφόρων ενώσεων πολυτέκνων και των διαφόρων ροντούληδων είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία απίστευτη πραγματικότητα: Πολλές γυναίκες να κάνουν ένα παιδί επιπλέον μόνο και μόνο για να διοριστούν στην εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας διορισμό πλησίον της κατοικίας τους και εκδιώκοντας τους ήδη υπηρετούντες εκεί. Με τον ίδιο συντεχνιακό τρόπο, να απαλλάσσονται από οποιοδήποτε καθήκον στο σχολείο, ακόμα και από την επιτήρηση των σχολικών χώρων (η οποία στην πράξη έχει καταργηθεί προ πολλού), και ουσιαστικά να αποτελούν μία κατηγορία που παρασιτεί εις βάρος του σχολείου.

Αυτή την πραγματικότητα ομολογεί και η ίδια η Συνομοσπονδία Πολυτέκνων:

"Εκπαιδευτικοί που βασίστηκαν σε νομοθετημένες διαδικασίες της Πολιτείας, προγραμμάτισαν την οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή και από 2 και 3 παιδιά, που είχαν, είτε ήδη απέκτησαν - χωρίς όμως να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία της προηγούμενης εγκυκλίου διορισμού πολυτέκνων εκπαιδευτικών - είτε περιμένουν το 4ο τέκνο τους - οι μητέρες βρίσκονται σήμερα στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης τους - και αναμένουν το καλοκαίρι που μας έρχεται να τύχουν των όποιων ευεργετημάτων έχει μέχρι σήμερα νομοθετήσει γι’ αυτούς η Πολιτεία."


Είναι αρκετοί δε αυτοί και αυτές που χάρη στην πολυτεκνική ιδιότητα άφησαν άλλες θέσεις στο δημόσιο τομέα προκειμένου να γίνουν "εκπαιδευτικοί" και να μετατρέψουν ένα ήδη κακοποιηθέν λειτούργημα σε επίσημη αργομισθία.

Εμφανίζονται λοιπόν οι πολύτεκνοι να ισχυρίζονται πως "βρίσκονται σε απόγνωση" επειδή υπάρχει πιθανότητα να μη διορίζονται με την ίδια ευκολία στην εκπαίδευση, δείχνοντας με τον τραγικότερο τρόπο πόσο νοσεί το εκπαιδευτικό σύστημα, έχοντας μετατραπεί σε χώρο επαγγελματικής αποκατάστασης επιτήδειων.