Wednesday, March 23, 2011

Πως το κράτος φροντίζει για τους υπηρέτες του

Δύο ειδήσεις που πέρασαν στα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας φωτίζουν ένα χρόνιο φαινόμενο που θέλει τους εκάστοτε κυβερνώντες να φροντίζουν ώστε οι αποκαθηλωθέντες να μη χρειάζεται να ανησυχούν για το μέλλον τους.

Και όταν λέμε πως δε χρειάζεται να ανησυχούν εννοούμε πως δε θα χρειαστεί να κάνουν μάθημα σε κάποια τάξη, αλλά θα βρεθεί και γι'αυτούς κάποια "καλή" θέση σε γραφείο ώστε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το γόητρο μίας διοικητικής θέσης.

Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο παράδειγμα:


"Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής Γ. Κουμέντου ανατέθηκαν στον Θεόδωρο Καρλαύτη του Μιχαήλ, πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε), καθήκοντα Σχολικού Συμβούλου κλ. ΠΕ18.07 με έδρα την Β’ Δ.Δ.Ε Αθήνας, έως την

επιλογή των νέων Σχολικών Συμβούλων, με αρμοδιότητα τις σχολικές μονάδες ειδικότητας του της Π.Δ.Ε Αττικής, ο οποίος και θα αναλάβει τις εξής σχολικές μονάδες παιδαγωγικής ευθύνης:

1. 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου

2. 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

3. 1ο Λύκειο Πεύκης

4. ΕΠΑΛ Αναβρύτων

5. Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων

6. 6ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας"


Οι δύο αδελφοί Καρλαύτη, γνωστοί και στο συνδικαλιστικό χώρο, απόλαυσαν μεγάλες θέσεις επί ΝΔ, και από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να τις απολαμβάνουν. Έτσι λοιπόν, για τον πρώην πρόεδρο του γνωστού για τις διαδικασίες του ΙΔΕΚΕ βρέθηκε μία θέση κοντά στο σπίτι του.

Και το δεύτερο παράδειγμα:

"Καθήκοντα Σχολικού Συμβούλου ΠΕ70, έως την επιλογή των νέων Σχολικών Συμβούλων, ανατέθηκαν στον Γιώργο Γκάνιο, πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου

Αιγαίου, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής Γ. Κουμέντου. Στον κ. Γκάνιο δόθηκε αρμοδιότητα στις παρακάτω σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής και με έδρα τα Γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Δ΄Αθήνας:
6ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου
2ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης
3ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης
5ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης
1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
15ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου"


Αυτοί δεν είναι φυσικά οι μόνοι. Τα ίδια έχουν γίνει και για πλήθος άλλων, και φυσικά το κράτος φρόντισε να τους ικανοποιήσει. Ανάμεσά τους ακόμα και κηφήνες πολιτικών γραφείων με περίεργες δοσοληψίες.

Και αν αναρωτιέται κανείς γιατί να το κάνει αυτό μία κυβέρνηση για εκείνους που ευνόησε η προηγούμενη, η απάντηση είναι πως υπάρχει μία ιδιότυπη ομερτά που υπαγορεύει την ικανοποίηση ρουσφετιών των "αντιπάλων" και σε αντάλλαγμα φροντίδα για τους "πεσόντες" στο μέλλον.

Όσο για τη σχετική υποκριτική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, θα έπρεπε οι συνδικαλιστάδες να καταγγείλουν και την αντίστοιχη ασπίδα προστασίας προς τους διάφορους ΟΛΜΕδες, που μπορεί να μην έχουν τα ίδια λαμπερά πόστα, αλλά πάντα βρίσκεται μια "κατάλληλη θέση" και γι'αυτούς.