Friday, February 3, 2012

Οι υποκριτές ΟΛΜΕδες της Φλώρινας

Το δήθεν ενδιαφέρον των διορισμένων για τους αδιόριστους πάντα χαρακτηριζόταν από υποκρισία, και η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Φλώρινας προς την Υπουργό Παιδείας στις 24-2-2011 το αποδεικνύει.

Με τίτλο "οι προτάσεις μας για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς", οι ΟΛΜΕδες εξηγούν τι εννοούν με τον όρο αδιόριστος:

"Να διοριστούν άμεσα όλοι οι διοριστέοι συνάδελφοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού

...Να καλυφθούν τα κενά από τους υπάρχοντες πίνακες 24μηνο+ΑΣΕΠ, 30μηνο

...Χρηματοδότηση, υποστήριξη, ενίσχυση και άνοιγμα νέων δομών και προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή"


Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν οι ΟΛΜΕδες Ευάγγελος Μπουντουλούλης και Ρούλα Παπαδοπούλου.

Η ανακοίνωση αυτή δείχνει πόσο υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον των ΟΛΜΕδων για τους "αδιόριστους", όταν περιορίζουν τους "αδιόριστους" αποκλειστικά σε αυτούς που είχαν εξασφαλίσει κατά τα προηγούμενα χρόνια υψηλές προϋπηρεσίες, και ανάμεσά τους βρίσκονται πολλοί γόνοι εκπαιδευτικών που κατάφερναν να ανεβαίνουν στους πίνακες με τις γνωστές μεθόδους.

Επιπλέον, το γεγονός ότι οι ΟΛΜΕδες βλέπουν την Ειδική Αγωγή ως πεδίο διορισμών για να βολευτούν κάποιοι, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, δείχνει για μία ακόμα φορά τους πραγματικούς λόγους πίσω από το ενδιαφέρον κάποιων για την Ειδική Αγωγή.

Στο ποιοί είναι οι "διοριστέοι" για τους οποίους ενδιαφέρονται τόσο οι συνδικαλιστάδες έχουμε αναφερθεί σε αποκλειστικό αποκαλυπτικό άρθρο μας, όπου καταδείξαμε πως κάποιοι βρέθηκαν να είναι "διοριστέοι" σχεδόν αμέσως μετά από την αποφοίτησή τους. Ενώ όμως η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη, οι ΟΛΜΕδες συνεχίζουν να προσπαθούν να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη προκειμένουν να εκβιάσουν το βόλεμα του εσμού που τόσα χρόνια συσσώρευσαν στην εκπαίδευση.